Förre skyttekungen gör comeback i Gullringen

Gullringen har fått en fin start på seriespelet – och ligger trea i tabellen med sju poäng. Till helgens bortamatch mot Ölmstad får laget dessutom ett välkommet tillskott.

Anton Holm, längst till höger, är tillbaka i Gullringens lag.

Anton Holm, längst till höger, är tillbaka i Gullringens lag.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2021-08-20 14:00

Det är den förre skyttekungen Anton Holm som gör comeback i Gullringen. Han var i klubben 2019 och gjorde då elva mål på 16 matcher. Sedan dess har 33-åringen knappt spelat någon fotboll.

Fram till nu.

– Anton har tränat ett par gånger och var med på den senaste B-lagsmatchen. Han är vältränad i grunden, så fysiskt är det inga problem. Det är en duktig fotbollsspelare som blir en injektion för oss, säger tränaren Peter Magnusson.

Då Gullringen saknar några offensiva spelare tar Anton Holm plats i startelvan direkt. Han bildar ett intressant anfallspar tillsammans med Ted Åström Åberg.

I övrigt kan vi notera att Ola Lindblom är tillbaka i laget efter skada och att Samuel Lindell, ny inför säsongen, är med i matchtruppen för första gången.

– Samuel har kommit i gång igen efter en tids frånvaro och är också ett bra tillskott. Det är en väldigt bolltrygg spelare, säger Peter Magnusson.

Dina tankar om matchen mot Ölmstad?

– Vi gjorde en bra match mot Tenhult senast (seger 2–0) och fortsätter spela med en 3-5-2-uppställning. Jag vill se att vi vinner bollen lite högre upp i banan och kan etablera ett aggressivt försvarsspel från början.

Preliminär startelva: Petter Gustafsson - Alexander Svartz, Ola Lindblom, Martin Höglind - Erik Lindblad, Bell Maneetup, Albin Gustafsson, Jesper Wärnehall, Olle Eriksson - Anton Holm, Ted Åström Åberg. På bänken finns Daniel Johansson, Herman Lynbech, Samuel Lindell och Anwar Ismail.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!