Förre SVIF-spelaren blev stor poänghjälte för DSK

Underläge med 0–2 med knappt 30 minuter kvar att spela. Då bytte Djursdala SK in Bellal Adem Nur i derbyt mot Södra Vi IF. Det visade sig vara ett succédrag. Han spelade fram till reduceringen och satte själv kvitteringen till 2–2 i slutminuterna. "Vi ska göra fler mål, även om det var skönt med en pinne", säger Adem Nur.

Bellal Adem Nur klappas om efter sitt kvitteringsmål i slutminuterna. Det räddade en poäng för DSK mot Södra Vi.

Bellal Adem Nur klappas om efter sitt kvitteringsmål i slutminuterna. Det räddade en poäng för DSK mot Södra Vi.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2023-05-12 21:28

Derbyt på Dalavallen gick inte Djursdala SK:s väg. Åtminstone inte första 70 minuterna. Trots att Södra Vi IF:s Filip Frejd fick rött kort i slutet på första halvleken, så såg Niklas Gunnarsson och Joakim Hammar till att gästerna ledde med två mål efter en knapp timme spelad.

Då klev Bellal Adem Nur, tidigare just i Södra Vi, in i handlingarna för DSK.

– Tränarna sa bara att jag skulle in och spela högerytter, så det var det jag försökte göra.

Som han gjorde det. Bytet förändrade matchbilden och hemmalaget fick energi. I synnerhet efter reduceringen till 1–2 i den 72:a minuten, då Bellal Adem Nur spelade fram Imad Khankan.

– Jag ville bara försöka få tag i bollen och komma runt på kanten. Jag tycker att vi inte alls kommer upp i nivå i första halvlek. Sen gick vi över till en trebackslinje när jag kom in och då började det hända grejer, säger framspelaren, som också skulle bli målskytt.

Med knappt fem minuter kvar att spela fick han en drömträff med vänstern och såg bollen borra sig in bakom Pontus Holm i SVIF:s mål.

– Det var en bra träff. Det var skönt att se bollen gå in.

Adem Nur hade innan sin kvittering en yttersida som var ytterst nära att slinka in i krysset. Och efter det också en snedspark...

– Då fick jag en pik av Martin (Brorsson, Södra Vi IF). Han sa att "nu känner vi igen dig". Därför var det extra skönt att kunna pika honom efter målet, haha.

Är ni nöjda med en poäng?

– Vi ska göra fler mål, även om det var skönt med en pinne.

undefined
Bellal Adem Nur pekar mot Martin Brorsson efter sitt mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!