Förre VIF-spelaren sköt Värnamo närmare Allsvenskan

Fick chansen från start efter ett par lyckade inhopp. Då klev Simon Alexandersson fram för GAIS och skänkte IFK Värnamo en hjälpande hand i andra änden av tabellen.

Simon Alexandersson avgjorde för sitt GAIS mot Helsingborg.

Simon Alexandersson avgjorde för sitt GAIS mot Helsingborg.

Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Fotboll2021-10-27 15:20

Ja, det var både grönsvarta gaisare och supportrar till Värnamo som kunde jubla efter 1–0-segern mot Helsingborg borta på Olympia i tisdags kväll. 

För GAIS, som fortfarande är kvar på negativ kvalplats i Superettan, innebar segern att laget har skaffat sig en sexpoängslucka till Falkenberg på nedflyttningsplats – medan det bara är en poäng upp till säker mark. 

Den tidigare Vimmerby IF-spelaren Simon Alexandersson hade gjort mål som inhoppare i två raka matcher och när han nu fick förtroendet från start nickade han in matchens enda mål på en hörna redan i fjärde minuten. Vetlandabördige Alexandersson har annars haft en tuff fotbollssäsong. Anfallaren fick lämna Östers IF i början på säsongen och har också dragits med en del jobbiga skador. Men nu pekar formkurvan uppåt. 

För sensationella serieledaren IFK Värnamo kommer spel i fotbollsallsvenskan allt närmare. Med endast fyra matcher kvar skiljer tio poäng ned till trean Helsingborg, så om Värnamo vinner borta mot AFC Eskilstuna på måndag är klubben alltså för första gången någonsin klar för spel i högsta serien. 

Trelleborg hemmaslog i sin tur AFC med 4–0 på tisdagen och är bara en poäng bakom Helsingborg, som är kvar på kvalplats.

Fyra omgångar återstår i Superettan, där de två bästa lagen flyttas upp till allsvenskan medan trean får kvala mot lag 14 i allsvenskan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!