VFF presenterade förlängningar och udda tränarlösning

Västerviks FF aviserar att ett knippe nyckelspelare gjort klart för en fortsättning i klubben och man har också presenterat sin nya lösning på tränarsidan.

Magnus Fält och Jimmy Svensson har jobbat tillsammans i Västerviks FF de senaste säsongerna. Nu tar Fält över huvudansvaret när Svensson kliver av.

Magnus Fält och Jimmy Svensson har jobbat tillsammans i Västerviks FF de senaste säsongerna. Nu tar Fält över huvudansvaret när Svensson kliver av.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2022-11-05 10:00

Efter den gångna säsongen stod VFF inför ett eller kanske flera vägskäl. En åldrande trupp behövde omsyn, det rådde osäkerhet kring huruvida tränaren Jimmy Svensson skulle fortsätta och flera nyckelspelare ryktades till andra klubbar.

På lördagen meddelade Västerviks FF att man kommit överens med tio spelare till kommande säsong. Det handlar om Simon Sandholm, Jonathan Fält Öhr, Simon Walett, Wille Grönwall, Anton Ekberg, Albin Liffner, Tobias Bertilsson, Nils Alfonsson, Christopher Sjöblad och Olsjan Xhafa. Av dessa var majoriteten startspelare när de var tillgängliga.

– Det känns som en bra start på truppbygget, det var viktigt för oss att behålla en stor del av stommen vi haft under säsongerna i trean, säger Andreas Andersson från VFF:s sportgrupp.

Bland namnen saknas intressanta och tongivande spelare som Daniel Engel, Amel Komina och Mehmet Tekbas.

– Att de inte är med i det här sjoket betyder inte att de inte kommer att spela för oss under 2023. Vi har en dialog med dem och det ser bra ut, säger Andersson.

Han meddelar också att Jimmy Svensson valt att hoppa av uppdraget som huvudtränare. Den sysslan kommer istället att tas över av den tidigare VFF-tränaren, som varit assisterande till Svensson under de senaste säsongerna, Magnus Fält. Ny assisterande, spelande sådan, blir hans son tillika lagkaptenen Jonathan Fält-Öhr, tidigare i Vimmerby IF.

– Magnus och "Jonte" är två jäklar som brinner för det här och både vill och kan driva det framåt, säger Andersson och fortsätter:

– Jimmy byggde upp något bra här och satte en bra kultur och organisation som vi hoppas kunna ta vidare. Ledarstaben kommer att kompletteras med två eller tre namn till.

Hur ser det ut med nyförvärv?

– Vi har en lista på intressanta spelare, det är väl tio namn eller något på den, där en del är klara och där vi fortsätter jobba med andra men vi kommer inte att släppa några namn förrän efter Tjust Open.

Sedan tidigare står det klart att VFF tappar Melvin Svensson till Hjorted/Totebo och den outtröttlige innermittfältaren Simon Larsson till Vimmerby IF. Frågetecken finns också för spelare som Filip Gustavsson och Johan Lundin.

– Lundin är sugen på att spela men han kommer inte att fatta något beslut än på ett tag. Det är familjesituationen som går först och vi har respekt för att han vill avvakta, säger Andersson avslutningsvis.

Jonathan Fält-Öhr kommer att fungera som spelande assisterande tränare för Västerviks FF under 2023.
Jonathan Fält-Öhr kommer att fungera som spelande assisterande tränare för Västerviks FF under 2023.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!