Jimmy om nya uppdraget: "Vill givetvis vinna matcher"

Första tanken var att Jimmy Svensson skulle ta ett sabbatsår från tränarrollen, men när Hjorted/Totebo kom med ett upplägg som passade kunde han inte tacka nej. "I H/T har jag möjligheten att få skola och utveckla spelare", säger han.

Tränarkarriären för Jimmy Svensson fortsätter i Hjorted/Totebo.

Tränarkarriären för Jimmy Svensson fortsätter i Hjorted/Totebo.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2023-01-16 20:00

Tidigare i höstas blev det klart att Jimmy Svensson, efter två år som tränare för Västerviks FF i division 3, inte skulle fortsätta i klubben.

– Det finns flera olika anledningar varför det inte blev en fortsättning i VFF. Vi hade inte samsyn i några saker, men jag säger inte att någon hade fel. Jag säger inte att det är fel den vägen som klubben har valt att satsa på där man har plockat in unga spelare i det utbud som finns i kommunen. Jag tror på VFF och hoppas verkligen att laget hänger kvar i division 3. Det finns inga hard feelings mellan mig och klubben, säger Jimmy Svensson, som hoppas att han är välkommen tillbaka den dagen det passar båda parter.

Enligt Jimmy är det dock familjesituationen som är den största anledningen att det inte blev någon fortsättning i VFF.

– Vi fick tillökning i familjen under förra året. Det blev mer tidskrävande och nu ska min sambo börja träna igen.

Den förre Vimmerby IF-spelaren hade en tanke om att ta ett uppehåll från tränaruppdrag det kommande året.

– Jag fick flera erbjudanden, men tackade nej till samtliga. Hjorted/Totebo har jag haft kontakt med tidigare och nu kom de med en skräddarsydd roll för mig. Jag kommer vara med så mycket möjligt under försäsongen eftersom vi kommer träna i Västervik. Sedan får vi se hur det fungerar.

Något som talade till H/T:s fördel var att laget spelar 90 procent av sina matcher på vardagar. Det underlättar för Svensson, som jobbar vissa helger.

– I Hjorted/Totebo har jag möjligheten att få skola och utveckla spelare. I VFF har det handlat mera om spelsystem och se till att vinna matcher. Givetvis vill jag vinna matcher även med Hjorted/Totebo.

Hjorted/Totebo, som kom fyra förra året i division 6, har värvat ordentligt inför kommande säsongen. Bland annat från VFF:s juniorverksamhet.

– Några av spelarna har fått känna på A-lagsspel i VFF, men det är flera som kommer göra sin första säsong i A-lagsverksamhet och det kan vara en stor omställning att gå från juniorspel till seniorspel, säger Jimmy Svensson.

Var har du lärt dig under dina två år som tränare i VFF?

– Jag har lärt mig massor eftersom det var mitt första tränaruppdrag. Jag har fått prova mig fram. Det gäller att man är dynamisk så man inte låser sig fast i något specifikt. Det har varit oerhört lärorikt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!