Fors frälste VIF efter hörna

VIF skakade av sig det senaste magplasket mot bottenlaget Östria genom att vinna hemma mot formstarka Hovslätt med 1-0.

Jonas Fors hade många bra nicklägen på hörnor. Till slut satte han målet som gav VIF segern med 1-0 i den 86:e minuten. Foto: Janne Strömsten

Fotboll2007-06-25 08:53

Det sena målet kom i den 85:e minuten och det var Jonas Fors som gjorde första målet för säsongen.
- Vi gör en kanonmatch och vi vinner klart rättvist, summerar VIF:s tränare Christer Eriksson.
Det var en intressant match som skulle avgöras på torsdagskvällen. Formstarka Hovslätt som i förra matchen vann över tidigare obesegrade Lindö gästade Vimmerby som blivit utan poäng mot bottenlaget Östria senast.
Hovslätt var det lag som inledde bäst och ett överraskat Vimmerby fick börja ändra lite i sitt spel.
- Det är ett ställningskrig till en början, men trots att Hovslätt spelar bättre tycker jag att vi har de vassaste målchanserna, säger VIF:s tränare Christer Eriksson.
Första halvleken bjöd annars inte på mycket mer än halvchanser och några hörnor. Närmast mål var Jonas Fors som jobbade sig fram på en hörna och nickade strax utanför.
Han hade bara presenterat sig.
I andra halvlek tog hemmalaget över matchen och lyckades tidigt få spelet dit de ville.
- Vi pratade ihop oss i paus och jag tycker vi är klart bättre än dom i andra halvlek, kommenterar Christer Eriksson.
Vimmerby började trycka på för ett ledningsmål och det dröjde inte länge innan Jonas Fors var nära med ännu en nick.
Jonas Elb slet kopiöst över hela banan och serverade gång på gång Rickard Thuresson som gjorde en bra insats men inte hade flyt i de avgörande lägena.
Hemmasupportrarna hade inte kunnat undgå lukten av ett mål för VIF som låg i luften, men när klockan passerat åttio minuter började nog många tappa hoppet.
Någon som inte hade planer på att sluta kämpa var Jonas Fors.
I den 85:e minuten nickade backen in 1-0 efter att hörnan från höger gått om och Christian Simonsson slog en ny hörna från vänster som till sist letade sig fram till Jonas Fors som hade "nickat in sig".
- Det var på tiden att jag satte den. Hade jag missat den också hade jag nog inte sovit gott inatt, skrattar Fors.