Forsberg: "Hade velat ha mer fans"

Svenska fans har bara tilldelats 250 biljetter till den avgörande VM-playoffmatchen, borta mot Polen. Men Emil Forsberg är övertygad om att de kommer att märkas av ändå. –De 250 som kommer, de kommer att höras och det är det vi kommer att försöka använda, säger han på en presskonferens.

Emil Forsberg och Joakim Nilsson pratade på landslagets pressträff.

Emil Forsberg och Joakim Nilsson pratade på landslagets pressträff.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2022-03-27 14:07

Det är vinna eller försvinna för Sverige på tisdag, i playoffmötet med Polen. Men någon större hjälp från läktaren, likt det på Friends arena, kommer det inte att bli.

Svenska fans har blivit tilldelade 250 biljetter på Slaskistadion, som har en kapacitet på drygt 55 000 åskådare.

– Det är framför allt tråkigt att vi inte får dit fler fans i en så pass viktig match, otroligt tråkigt såklart, säger Sveriges Emil Forsberg.

När domaren blåser igång matchen på tisdag har Sverige spelat sig dit genom att besegra Tjeckien. Polen skulle ha spelat mot Ryssland men fick i stället en ljummen träningslandskamp mot Skottland, och hemmaplansfördel.

Sverige hade nog behövt stödet från läktarhåll.

– Vi hade velat ha mer fans absolut, vi vet ju hur fantastiska de är, säger Forsberg.

Men Leipzigmittfältaren är övertygad om att man kommer att märka av de svenska fansens närvaro, även om de inte är så många.

– De är alltid där, oavsett vart man är har man alltid sett svenska fans, vi har ett otroligt följe, vilket är jättekul.

RÄTTAT: I en tidigare version förekom felaktigt namn på arenan där matchen spelas i övermorgon. Rätt är att den heter Slaskistadion.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!