Forsberg inblandad när Leipzig tog tung seger

Emil Forsberg hade ett finger med i spelet när Leipzig vann med 3–1 och tog tre viktiga Champions League-poäng hemma mot Röda Stjärnan. Men det var Xavi Simons som stal showen med sin rökare i den andra halvleken.

Leipzigs Emil Forsberg, till vänster, under onsdagens Champions League-match hemma mot Röda Stjärnan. Arkivbild.

Fotboll2023-10-25 22:59

Segern gör att Leipzig kopplar ett stadigt grepp om en av de två platserna som innebär avancemang till åttondelsfinal från grupp G. Tyskarna har sex poäng på tre matcher, och har nu fem poäng ner till såväl Röda Stjärnan som Young Boys. Toppar gruppen på maximala nio poäng gör Manchester City som tog en ny seger på onsdagen, 3–1 borta mot Young Boys.

Kanonskott

Emil Forsberg spelade från start i Leipzig och var också inblandad i 1–0-målet. Den svenske landslagsmittfältaren inledde upprullningen av Röda Stjärnans försvar när han levererade bollen till Xavi Simons varpå nederländaren i sin tur frispelade David Raum. Den tyske vänsterbacken hittade luckan mellan benen på Omri Glazer i gästernas mål och gav hemmalaget en rättvis ledning.

För Emil Forsbergs del var det färdigspelat efter knappt en timme. Forsberg hann knappt sätta sig till rätta på avbytarbänken innan Xavi Simons bjöd på kvällens smällkaramell. Distansskottet var lika rappt som precist och borrade sig tjusigt in i det bortre krysset till 2–0.

Tungt för Celtic

Röda Stjärnan gjorde match av det när Marko Stamenic stötte in reduceringen i den 70:e minuten. Men i stället för en kvittering blev det ytterligare ett mål för hemmalaget. Dani Olmo petade in 3–1 på en hörna i den 84:e minuten och säkrade tre viktiga poäng för Leipzig.

Gustaf Lagerbielkes Celtic har en tuffare väg till slutspel. 2–2 hemma mot Atlético Madrid – Lagerbielke blev inte inbytt – gav förvisso gruppspelets första poäng. Men Celtic är fortsatt jumbo i grupp E, och upp till just Atlético på andra plats skiljer fyra poäng.