Det blev en målrik seriefinal i Bundesliga när Leipzig besökte Bayern München.

Emil Forsberg blev målskytt för Leipzig när man kryssade mot tabellettan Bayern München.

Fotboll2020-12-05 20:35

Lagen delade poängen efter en händelserik match som slutade 3–3.

Bortalaget tog ledningen genom Christopher Nkunku efter 20 minuter, på pass från Emil Forsberg. 17-åringen Jamal Musiala kvitterade för Bayern tio minuter senare.

Thomas Müller gjorde 2–1 efter 34 minuter, men lagen fortsatte att följas åt när Justin Kluivert kvitterade två minuter senare.

Emil Forsberg gjorde i början av andra halvlek sitt andra ligamål för säsongen, denna gång på nick. Men Leipzig, som aldrig vunnit i borta mot Bayern, tappade ledningen på nytt. Hemmalagets Thomas Müller klev fram återigen och satte slutresultatet 3–3 i den 75:e minuten.

Den delade poängen betyder att Leipzig fortsatt ligger två poäng bakom Bayern i ligatoppen.