Forsberg målskytt när Leipzig vann toppmötet

Emil Forsberg från elva meter resulterar allt som oftast i mål. Så blev det när Leipzig besegrade Freiburg med 3–1.

Emil Forsberg gjorde mål för Leipzig. Arkivbild.

Fotboll2022-11-09 22:29

Svensken fick inleda det tyska toppmötet från bänken och fick därifrån se en mållös första halvlek. Men två mål på en minut av fransmännen Mohamed Simakan och Christopher Nkunku i början av andra halvlek gjorde att Leipzig tog ledningen med 2–0.

I 60:e minuten var det dags för en mustaschprydd Forsberg att göra entré – och han visade framfötterna direkt. 31-åringen var högst bidragande i speluppbyggnaden som ledde fram till att Nkunku revs ner i straffområdet. Och när det väl var dags att förvalta straffen stegade Emil Forsberg fram och satte bollen säkert i målvaktens vänstra hörn.

Forsbergs straffmål var svenskens andra ligamål för säsongen och betydde 3–1. Det blev också slutresultatet och Leipzig tar sig därmed förbi Dortmund och upp till femte plats med 25 poäng.

Freiburg låg tvåa inför onsdagskvällens batalj men får nu finna sig i tredje plats efter att Union Berlins 2–2-match mot Augsburg placerar huvudstadslaget näst högst upp i Bundesligatabellen. Lagen har 27 poäng vardera men Union Berlin har bättre målskillnad.

Bayern München toppar Bundesliga på 31 poäng.

Längre ner i tabellen vann jumbon Schalke 04 mot Mainz med 1–0. Det var lagets andra seger för säsongen. Jordan Larsson tillbringade hela matchen på Schalkes bänk.