Forsberg premiärmålade i Bundesliga

Emil Forsberg är i måltagen för sitt Leipzig.

Emil Forsberg jublar tillsammans med Dominik Szoboszlai (17) efter sitt 1–0-mål i 3–2-segern över Hertha Berlin.

Fotboll2022-10-15 21:50

Efter att ha hittat rätt i Champions League mot Celtic tidigare i veckan slog Forsberg till med säsongens första mål i Bundesliga när Leipzig besegrade Hertha Berlin med 3–2.

Leipzig gick på knock och skaffade sig en 3–0-ledning i första halvlek. Forsberg inledde målskyttet i den 25:e minuten när han stötte in bollen från nära håll efter pass från Dominik Szoboszlai.

Bara fem minuter senare gjorde Abdou Diallo 2–0 och Willi Orbans 3–0 kom i 45:e minuten.

Hertha kom tillbaka och skapade spänning med två mål inom två minuter genom Dodi Lukebakio på straff i 62:a och Stevan Jovetic i 64:e, men Leipzig höll undan.

Leipzig ligger nia i Bundesliga, fem poäng efter ledande Union Berlin som har en match mindre spelad.