Forsberg räddade Leipzig från straffpunkten

Emil Forsberg räddade oavgjort hemma mot Alexander Isaks Real Sociedad i slutspelsmötet i Europa League. Leipzig-mittfältaren satte 2–2 på straff med mindre än tio minuter kvar. I kvällens stormatch blev det också delad pott när Napoli fick 1–1 borta mot Barcelona.

Emil Forsberg satte 2–2 i Europa League-mötet med Real Sociedad.

Fotboll2022-02-17 20:49

I det som skulle bli ett hett svenskmöte i den första slutspelsrundan, fanns det till en början inga svenskar på plan. Emil Forsberg satt på bänken större delen av matchen när hans Leipzig tog emot Alexander Isaks Real Sociedad. Isak var inte ens med i truppen då han har en känning i låret, enligt lokala medier.

Men när Forsberg väl fick komma in, efter en timme vid ställningen 1–2, var det han som räddade oavgjort för det tyska laget.

Joseba Zaldua blev syndabocken för Real Sociedad när han orsakade en straff med mindre än tio minuter kvar av matchen. Från straffpunkten gick det inte att vara säkrare än den svenske mittfältsstjärnan som distinkt skickade in 2–2 lågt vid vänstra stolpen. Därmed oavgjort inför nästa veckas retur i San Sebastián, där en plats i åttondelsfinal finns i potten.

Delad pott i stormötet

Barcelonas skakiga form har hållit i sig genom säsongen. I ligan ligger man visserligen fyra, men det är 15 poäng upp till ledande Real Madrid. Som om inte det vore nog fick man respass redan i gruppspelet av Champions League och spelar därmed, för första gången på arton år, i Europa League.

För Napoli går det desto bättre. Man ligger trea i Serie A och är i allra högsta grad med i kampen om Scudetton. Men trots ett överlägset spel i framför allt första halvlek, fick man "bara" med sig oavgjort från Camp Nou i det första slutspelsmötet.

Efter att Napoli dominerat stora delar av första halvlek, där Piotr Zielinski nätat efter en knapp halvtimme, var det Barcelona som kom ut med öppna spjäll i den andra. Men det skulle krävas en straff för att Ferran Torres skulle fastställa slutresultatet, 1–1

Rangers vann målkalas

Kvällens största skräll stod skotska Rangers för. Med drygt fem minuter kvar av den första halvleken startade James Tavernier det målkalas som skulle sluta med en 4–2-seger över den tyska ligatvåan.

Alltjämt skadade norske stjärnan Erling Braut Haaland kunde bara se på från läktaren när hans Dortmund kryddade uttåget ur Champions League med att förlora det första slutspelsmötet i Europa League.