Forsberg stor hjälte – sköt Leipzig till final

Det såg ut att gå mot straffar mellan RB Leipzig och Werder Bremen i den tyska cupsemifinalen. Men med en minut kvar av förläningen klev Emil Forsberg fram och sköt sitt lag till final. –Jag var bara på plan i typ fem minuter, men det räckte för att få till målet, säger Forsberg enligt AFP.

Emil Forsberg sätter det avgörande målet.

Fotboll2021-05-01 00:24

Leipzig försökte, försökte och försökte – men det skulle krävas en svensk för att göra 2–1 i förläningen. Hwang Hee-Chan nåddes av ett inlägg i straffområdet, och nickade bollen in mot mål där Emil Forsberg störtade fram och tryckte in segermålet med ett volleyavslut.

– Vi är väldigt glada över att vara i final och ser verkligen fram emot det, säger Forsberg.

Leipzig hade ett stort spelövertag under ordinarie speltid, men Werder Bremen försvarade sig bra och lagen hade inte mer än varsin riktigt bra chans i första halvlek.

Hemmalaget från Bremen kunde ha fått en straff i slutet av första halvlek, men efter en lång stunds videogranskning beslutade domaren att det inte var straff när Davie Selke föll i straffområdet.

Ledning för Leipzig

I andra halvlek var stolparna Werder Bremens bästa vän då både Nordi Mukiele och Christopher Nkunku sköt i stolpen för Leipzig. Men det förblev mållöst under ordinarie tid.

Desto mer dramatiskt skulle det bli.

Drygt två minuter in i förlängningen spräckte Leipzig-inhopparen Hwang Hee-Chan slutligen nollan när han gjorde 1–0 efter att ha tagit bollen in i straffområdet och avslutat bakom Jiri Pavlenka.

Inbytt Forsberg hjälte

I den 105:e minuten kvitterade Bremen då Leonardo Bittencourt snappade åt sig bollen, rundade den utrusande Leipzigmålvakten Péter Gulácsi och slog bollen i mål.

Då hade Forsberg ännu inte satt sin fot på plan – han byttes in i den 114:e minuten, antagligen med baktanken att han skulle få slå en eventuell straff. Men den svenske landslagsmannen han avgöra innan det. På förlängningens tilläggstid skickade han Leipzig till cupfinal.

– Jag var bara på plan i typ fem minuter, men det räckte för att få till målet, säger Forsberg.

Det innebär att Julian Nagelsman, som lämnar för Bayern München efter säsongen, har en chans att kröna sin tid i klubben med en titel.

Finalen spelas den 13 maj och motståndet blir antingen Holstein Kiel eller Dortmund.