Forsbergs MFF-hint: "Snackar varje middag"

Emil Forsberg umgås flitigt med "MFF-gänget" i landslaget. Då diskuteras det en hel del om en återförening. –Den diskussionen är i full gång, varje middag, säger Emil Forsberg.

Emil Forsberg, Gustav Svensson och Marcus Berg.

Emil Forsberg, Gustav Svensson och Marcus Berg.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2021-06-27 14:59

Det är några blågula MFF:are ute i Europa.

Innan de tog klivet ut i världen spelade Emil Forsberg ihop med Pontus Jansson, Filip Helander och Robin Olsen i Malmö FF. Kvartetten umgås även flitigt under landslagssamlingarna där även MFF-produkten Mattias Svanberg är med.

På söndagens presskonferens fick Emil Forsberg frågan om det diskuteras en återkomst i Skånelaget.

– Ja, den diskussionen är i full gång faktiskt, varje middag nästan. Det är ett intressant samtalsämne, hur vi ska göra där. Den diskussionen är absolut i gång, säger Emil Forsberg.

"Uppskattat raka rör"

Men för den 29-årige Leipzig-stjärnan är det några år bort.

– Jag skrev precis ett fyraårskontrakt med Leipzig, så det är några år bort. Men man kan diskutera ändå, säger han.

Bredvid honom på presskonferensen befann sig Gustav Svensson. Den rutinerade mittfältaren har länge ryktats tillbaka till IFK Göteborg. I vintras fick han dock nobben av Blåvitt och skrev i stället på för Guangzhou City.

– Jag har alltid uppskattat raka rör. Det var så att Blåvitt hade fullt på min position. Det är bara att acceptera läget och ta nya tag, säger Svensson.

Övertalning från Berg

Men diskussionerna med Göteborg fortsätter ändå.

– Vi har diskuterat länge. Det är väl i några år. Det är svårt att säga om det är närmare nu men diskussioner har förts länge, säger han.

– Jag har ett kontrakt som går ut i december och ett optionsår efter det. Men jag är inställd på att åka tillbaka till Kina.

En som är sugen på att få dit honom är Marcus Berg som själv återvänder till Göteborg efter EM.

– Det hade varit fantastiskt såklart. För den personen han är och fotbollsspelare hade det varit otroligt viktigt för Göteborg. Det är en spelare som man vet vad man får av och en väldigt fin vän, säger Berg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!