Forsbergs tur att får Guldbollen?

Han har visat det länge nu, om inte annat gjorde han det i EM-slutspelet i somras. Ge Emil Forsberg bollen och det händer något. Många menar att han borde få en alldeles speciell boll framåt sena hösten. Guldbollen. –Det är klart att det hade betytt väldigt mycket att få den, säger landslagsstjärnan.

Emil Forsberg.

Emil Forsberg.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Fotboll2021-10-11 16:48

Det börjar dra ihop sig till att prata om vem som ska tilldelas utmärkelsen till Sverige bäste manlige fotbollsspelare under 2021.

Forsberg har varit i ropet några gånger, bara för att förbigås av andra, som Andreas Granqvist, Victor Nilsson Lindelöf och senast Zlatan Ibrahimovic.

I år då?

Den snart 30-årige offensive mittfältaren (han fyller jämnt den 23 oktober) torde, i konkurrens med främst Alexander Isak, leda rejset under ett 2021 där han glänst i landslaget och dessutom växt ut till en ledare både på och utanför planen.

"Vackraste du kan få"

– Det är ett pris som många vill ha, det är ju det vackraste du kan få inom svensk fotboll. Guldbollen är Guldbollen. Det är inget jag kan påverka, det finns en jury som bestämmer det. Jag spelar min fotboll och jag har roligt. Sen får vi se.

– Fokus ligger på morgondagens match (Grekland i VM-kvalet), säger Forsberg.

Seger, tre poäng, haka på i kampen med Spanien om gruppsegern och samtidigt hänga av Grekland.

Det är vad det handlar om just nu för Emil Forsberg.

– Vi får chansen att spela inför ett förmodat fullsatt Friends igen och den chansen måste vi ta. Jag har en bra känsla, men det kommer att bli tufft.

Landslaget kan förlänga sin förlustfria svit i kvalsammanhang på hemmaplan under Janne Andersson till 15 matcher.

Friends en borg

– Det är vår borg, vi har gjort det till vårt hem. Det ger oss någon typ av boost. Jag tror att alla tycker det är skönt att komma hit. Det ger oss en trygghet och trygghet är viktigt i fotboll.

– Därför har vi ett bra facit, säger Forsberg.

Han tonar också ned kritiken mot gräsmattan på Friends arena.

– Vi vet om var det finns några skarvar och så där, men man kan aldrig förutse en studs. Det är lika för båda lagen. Jag har spelat på sämre planer. Vi har kunnat spela det spel vi vill ha. Överlag är det okej, gräsmattan är inte dålig.

Emil Forsberg

Född: 23 oktober 1991 i Sundsvall.

Position: Mittfältare.

Klubb: Leipzig.

Tidigare klubbar: Gif Sundsvall, Malmö FF.

Landskamper/mål: 65/14.

Landslagsdebut: 17 januari 2014 mot Moldavien (2–1).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!