Kisa blev nollade på bortaplan: "Vi visste det..."

Efter tre raka segrar tog det stopp. Kisa BK:s segertåg avslutades borta i Motala, när man föll med 2–1 mot Boren. "Vi visste att det skulle bli en svår match", säger Alberis da Silva, tränare i Kisa BK.

Kisa BK åkte på säsongens första förlust, när man föll borta mot Boren.

Kisa BK åkte på säsongens första förlust, när man föll borta mot Boren.

Foto: Thomas Augustsson

Fotboll2022-04-30 17:30

Resultatet i lördagseftermiddagens match vittnar inte fullt ut om hur matchbilden såg ut. Borens IK kunde, med bättre skärpa i avsluten, vunnit med betydligt större siffror hemma i Motala.

Kisa BK hade inte alls samma energi och fart som man haft i de tidigare division 3-matcherna. Trots det hade man 0–0 i paus, efter en halvlek som präglades av den svårspelade planen. Båda lagen försökte hitta ett spel, men fick inte alls till det inledningsvis.

– Det var väldigt svårt att spela vårt spel, konstaterade Alberis da Silva, tränare i Kisa BK.

I den andra halvleken tog Boren över mer och mer – och fick till slut dubbel utdelning. Först i den 50:e minuten och sedan i den 59:e minuten, när KBK bjöd på stora ytor i defensiven.

Hemmalaget hade sedan flera riktigt bra chanser att sätta in den sista stöten men fick inte till det i avslutsmomenten.

– Jag tycker att vi har väldigt bra kontroll på matchen och känslan är att Kisa knappt har en målchans, sa Rickard Yngve, som tränar Borens IK, i vår sändning.

Ja, KBK hade stora svårigheter med att komma till riktigt farliga chanser. Deras bästa chans i matchen var egentligen i den första halvleken, då Rasmus Bexell testade på halvvolley från cirka 35 meter. Det skottet gick högt över.

Just Bexell var en spelare som hemmalaget hade bra koll på.

– Vi mötte ju Ljungsbro senast och där spelar "Nisse" Lindsten (tidigare i Rimforsa IF). Kisa spelar på ett liknande sätt, med en stor centertank och kvicka spelare runt om. Det är klart att vi hade pratat om det inför och vi hade koll på Kisa. Vi löser det jättebra, säger Rickard Yyngve.

Det var först på tilläggstid som KBK skapade oreda i hemmaförsvaret. Då blev det också mål. Laurenzo Larky var sist på bollen.

Tyvärr för Kisas del var det för sent.

– Vi visste att det skulle bli en svår match mot ett bra lag, säger Alberis da Silva, som ändå inte var allt för nedslagen.

– Hade någon sagt att vi skulle ha nio poäng efter fyra matcher som nykomlingar... Det är jättebra och jag är jätteglad för grabbarnas skull att vi lyckats så bra hittills. Nu får vi bara blicka framåt mot nästa match och släppa den här.

För Kisa väntar nu hemmamatch mot Torstorp, den 7 maj.

– Många i laget har aldrig spelat i division tre tidigare, så vi måste fortsätta jobba och göra det här tillsammans, tillägger da Silva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!