Bruksvallen i bruk för första gången i Bullerby Cup

Med flera funktionärer har Mats Jacobsson, Ove Olsson och Storebro IF tagit på sig ansvaret att arrangera Bullerby Cup tillsammans med VIF. Detta när den 46:e upplagan av turneringen för första gången spelas på Bruksvallen. "Det är en fantastisk möjlighet för samhället", säger de båda funktionärerna.

Mats Jacobsson och Ove Olsson är två funktionärer som hjälper till med allt fixande på Bruksvallen inför Bullerby Cup.

Mats Jacobsson och Ove Olsson är två funktionärer som hjälper till med allt fixande på Bruksvallen inför Bullerby Cup.

Foto: Axel Norbro

Fotboll2024-07-24 20:30

I år arrangeras Bullerby Cup inte bara i Vimmerby, utan även i Storebro på Bruksvallen. Vilket är första gången Storebro IF får vara med och använda sina gräsplaner.

– Vi ser fram emot att få visa upp samhället och vara en del av Bullerby Cup. Det är något som kommer gynna alla parter och kan bygga framtida relationer, svarar funktionärerna.

När kom förfrågan om att arrangera Bullerby Cup tillsammans med Vimmerby IF?

– Det var på tal om det i januari. Vi var tvungna att avvakta lite först för att dubbelkolla så möjligheterna fanns där. När vi väl förstod att det var möjligt tackade vi ja till erbjudandet och började planera, säger Ove Olsson.

Hur kommer det sig att VIF valde att fråga er?

– Åbro hade sagt nej till att använda Vimmarvallens ytor. Jag antar att de försökte leta efter något annat passande i närområdet. Då funkade vår arena bra eftersom det finns så mycket mer än bara gräsplaner här, säger de båda.

Hur känns det att ett så stort evenemang kommer till Bruksvallen?

– Jo, men det är ju självklart kul och en fantastisk möjlighet för oss att bygga ett samarbete, inte bara sportsligt utan också med flera lokala företag. Det finns flera affärer och privatpersoner som har hjälpt till för att det ska bli så bra som möjligt, svarar Mats Jacobsson.

undefined
Bild på Bruksvallen där flera lag kommer att delta i Bullerby Cup.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!