Första hemmasegern för Östersund

Det dröjde 16 omgångar. Men nu har även Östersund vunnit på hemmaplan i allsvenskan. –Det har vi längtat efter, säger den dubble framspelaren Felix Hörberg efter 2–0-segern mot Kalmar.

Östersunds Blair Sebastian Turgott firar säsongens första allsvenska mål hemma mot Kalmar.

Fotboll2020-08-17 21:05

Med halva serien spelad var det bara Falkenberg och Östersund som inte hade tagit en trepoängare på hemmaplan i allsvenskan.

Men efter att ha tagit emot bottenlaget Kalmar på Jämtkraft arena har ÖFK äntligen brutit den mindre smickrande sviten.

Det blev till slut en bekväm match för Jämtlandsklubben som tog ledningen med knappa kvarten spelad.

Första målet

Blair Sebastian Turgott var den som visade vägen efter en situation där målvakten Lucas Hägg Johansson och förre ÖFK-spelaren Douglas Bergqvist hamnat snett. Felix Hörbergs låga inspel gav Turgott öppet mål och anfallaren kunde omöjligt missa från nära håll.

– Den studsade lite turligt till mig. En skön känsla, sade Turgott till Dplay om fullträffen som var hans första för säsongen.

– Jag är lättad över att äntligen få göra ett mål, men det viktigaste är att det gav oss ledningen i matchen, fortsatte han.

I den andra halvleken dubblerade Östersund ledningen, återigen efter ett fint förarbete av Felix Hörberg som med en elegant sidledspassning gav Francis Jno-Baptiste öppet mål i den 71:a minuten.

"Slitit hårt"

Fler mål blev det inte och Östersund, som därmed tog andra raka segern efter 1–0 borta mot AIK i förra omgången, lyfter upp till nionde plats.

– Vi har slitit hårt för detta. Vi hade en tung period i början (av säsongen) där vi inte vann så mycket. Men nu har vi två raka segrar, otroligt skönt, säger Felix Hörberg.

För Kalmar ser läget fortsatt skrynkligt ut. Smålandslaget är ett av tre lag som ligger fast i botten med 13 inspelade poäng.