Första Kalmarpoängen på sju matcher

För första gången ställdes Henrik Rydström mot sin gamla läromästare Nanne Bergstrand. Matchen mellan Kalmar och Sirius slutade 1–1 efter en sen kvittering. –Men jag tycker att vi vinner på poäng, säger Rydström med ett stort leende.

Matchen på Guldfågeln arena slutade 1–1 efter en sen kvittering.

Matchen på Guldfågeln arena slutade 1–1 efter en sen kvittering.

Foto: Patric Söderström/TT

Fotboll2020-07-23 21:25

Sirius har börjat allsvenskan på ett övertygande sätt och är med upp i toppen. Tränare Henrik Rydström är nöjd med utdelningen hittills.

– Man kan inte alltid veta om det exakt kommer bli effekt på det. Men vi valde inför säsongen att plocka bort en del etablerade spelare och skapa en grupp som är villig att lära sig. Vi försökte att hitta spelartyper som passar till det spelet vi vill spela, trots att vi inte har en enda krona, säger Rydström som är nöjd med både offensiv och defensiv så här långt.

– Vi är bland de bästa lagen i allsvenskan på att attackera motståndarens straffområde, och till det har vi ett aggressivt försvarsspel.

Henrik Rydström är fortfarande ett namn synonymt med Kalmar FF och att komma till Kalmar 2020 var lite mer angenämt än förra året tycker han.

– Förra året var det mycket prestige. Nu kunde man munhuggas mer.

Och det inte bara på planen, munhugget följde med till presskonferensen.

– Jag tycker att det var en härlig fajt, med mycket chanser med mycket liv från mig och vår bänk. Men Nanne hörde jag inte så mycket ifrån, säger Rydström.

– Ja, du vet ju hur jag är, svarade Bergstrand.

– Precis, du skriker inombords i stället.

Sirius hade grep om matchen och kunde göra 1–0 genom Yukiya Sugita. Kalmar hade inte mycket av spelet, men var farliga på fasta situationer. Efter en frispark i 81:a minuten landade bollen framför Svante Ingelssons fötter, han kunde med precision sätta 1–1. Därmed bröt Kalmar sin sex matcher långa förlustsvit.

– Jag är imponerad över hur vi spela, men också över hur Kalmar spelar. Jag tror de kommer ta sig ur sin situation tämligen snart, säger Rydström.

För Kalmar kändes det skönt att bara kunna ta en poäng.

– Det är klart att det har varit tungt så det var viktigt för spelarna att få den här kvitteringen, säger Nanne Bergstrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!