Första målet – men fjärde förlusten ett faktum

Målnollan är spräckt. Men Rimforsa IF åkte på en ny förlust i division 2, när man föll med 3–1 borta mot Vetlanda. "Vi faller på lite orutin", menar tränaren Johnny Malmgren.

Rimforsa IF väntar fortsatt på sin första poäng för säsongen.

Rimforsa IF väntar fortsatt på sin första poäng för säsongen.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-05-01 18:32

Rimforsa IF:s damer har fått en tuff start på division 2-äventyret. På söndagen inkasserade man sin fjärde raka förlust, när FC Vetlanda blev för svåra på bortaplan.

Å andra sidan kan man glädjas åt att målnollan nu är spräckt. Vilma Nehr fick göra lagets första seriemål för säsongen, när hon reducerade till 3–1 i slutskedet. 

– Det var skönt att få spräcka den nollan åtminstone, säger Johnny Malmgren, tränare i RIF, kort efter matchen. 

Spelmässigt var det relativt jämnt på Heds Arena i Vetlanda.

– Vetlanda spelar kanske lite rakare än oss, medan vi försöker spela längs backen till varandra lite mer. Tyvärr gör vi fortfarande lite misstag som beror på orutin. Vi har ett extremt ungt lag och idag (läs söndag) har vi två spelare födda 2006 samt en född 2004 i backlinjen. Det är inte så enkelt för dem, säger Malmgren, som ändå tror stenhårt på spelidén.

– Vi kommer inte förändra något, för då kommer vi inte utvecklas. Jag tycker inte att vi har varit utspelade i någon match hittills och vi är inte långt efter. Det saknas bara några procent.

Nästa helg ännu en tuff match, då topplaget Vimmerby IF kommer på besök.

– Då får vi tagga upp oss rejält. Det blir skittufft men det gäller bara att träna på i veckan och se hur långt det räcker, menar tränaren, som inte ville lyfta någon specifik spelare efter Vetlanda-matchen.

– Nej, alla gör det bra och kämpar på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!