Asllani har lyft Real Madrid – Landslaget nästa?

Med Kosovare Asllani tillbaka i laget har Real Madrid tre raka segrar. Senaste veckan gjorde hon både mål och sin första match från start efter skadeuppehållet.

Kosovare Asllani är tillbaka efter skadefrånvaro och kan snart bli aktuell för landslaget igen.

Kosovare Asllani är tillbaka efter skadefrånvaro och kan snart bli aktuell för landslaget igen.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2022-02-07 20:55

Vimmerbytjejen fick stora delar av hösten förstörd av en knäskada. Nyligen gjorde hon comeback för Real Madrid och förra veckan tog hon två ytterligare steg i positiv riktning. I segern mot Real Soceidad borta med 3–1 hoppade hon in och fastställde slutresultatet genom att fånga upp en slarvigt slagen passning av en motståndare i straffområdet och placera in bollen säkert. 

I helgens match Real Betis fick hon chansen att spela från start. Det blev seger med 1–0 och det gör att Real Madrid avancerat till sjätte plats i serien. Laget har dessutom två matcher mindre spelade än några konkurrenter i toppen och har tredjeplatsen inom räckhåll om formen håller i sig.

På tisdagen presenterar förbundskapten Peter Gerhardsson truppen till Algarve Cup som spelas 18:e till 23:e februari. Då kan Asllani mycket väl vara redo för en återkomst i landslaget. Cupen och träningslägret är ett viktigt steg mot EM-slutspelet som väntar i sommar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!