Första segern för säsongen för Hultsfred B

Hultsfred B har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i division 4 Hultsfred dam i fotboll, efter åtta spelade matcher.

Fotboll2022-06-28 21:01

Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Gullringen, en match som Hultsfred B vann med 1-0 (0-0).

- HFK hade mest chanser mot ett väl försvarande Gullringen, som satsade på kontringar. I 90:e minuten lyckades Tilda Föhgner vända upp och lobbskjuta in segermålet. Det var en viktig seger att gå till säsongsvila med, kommenterade Hultsfred B:s tränare Per Tuvesson.

Gullringens tränare Mats Söderkvist tyckte så här om matchen:

- Vi gör ingen bra match totalt sett. I första halvlek är vi väldigt avvaktande och jobbar bara en och en. I halvtid pratar vi om att vi ska vara tacksamma för 0-0 men har 45 minuter kvar att göra om och göra rätt. Andra halvlek är bättre från vår sida och vi har ett jätteläge där avslutet tyvärr går precis över. Deras mål kommer på övertid och det är naturligtvis extra surt. Med lite tur hade vi fått med oss en poäng och kunnat glömma insatsen. Det svider alltid med en förlust men idag var ingen bra dag på jobbet för oss.

Segermålet för Hultsfred B stod Tilda Föghner för efter 90 minuter.

Målet kom först i matchens absoluta slutskede, i 90:e minuten när Tilda Föghner gjorde 1-0 till Hultsfred B.

Hultsfred B har en seger, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Gullringen har en vinst och fyra förluster. Förlusten var Gullringens fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Hultsfred B ligger på sjunde plats i tabellen, och Gullringen är på sjätte plats.

Måndag 15 augusti 18.45 spelar Hultsfred B borta mot Västerviks IF C. Gullringen möter Rosenfors borta på Rosenfors IP måndag 22 augusti 18.30.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!