Första segern för VIF herr

Vimmerby tog mycket välförtjänt hem alla tre poängen i hemmamötet mot Mjölby på Vimarvallen. Segersiffrorna skrevs till 3-1 efter att nyförvärvet från Gunnebo, Johan Karlsson, haft stor uppvisning.

Johan Karlsson firar ett av sina mål tillsammans med anfallspartnern Rickard Thuresson. Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2007-05-14 06:31

Knappt hade publiken hunnit bänka sig innan Karlsson slog till för första gången. Rikard Thuresson blev fälld strax utanför straffområdet och på den efterföljande frisparken gjorde Karlsson matchens första mål. Bollen touchade en aning på en bortaspelare och ställde målvakten Jonas Karlsson helt.
En drömstart på matchen för VIF som efter målet förde spelet. Vimmerby hade mest boll och när gästerna väl fick bollen slarvade man allt som oftast bort den.
Slutet av halvleken blev händelserik. Efter trettiosex minuter hittade Jonas Elb in med ett magiskt instick bakom Mjölbys backlinje, fri med målvakten gjorde Johan Karlsson sitt andra mål i matchen.
2-0-ledningen kändes i det läget helt logiskt och därför kom Mjölbys reducering som en kalldusch för hemmaspelarna. Efter en hörna låg bollen i mål bakom Lars Gustafsson i VIF-målet. Målskytt efter en påpasslig nickskarv var Alen Maslic. Mycket hastigt och lustigt var ställningen 2-1 i halvtid. Ledningen borde varit alla fall något nummer större.
Andra halvlek började ungefär som den första, nämligen med ett tidigt mål för hemmalaget. Rikard Turesson kämpade till sig bollen och spelade mycket osjälviskt fram den till en fristående Johan Karlsson som säkert satte 3-1 för hemmalaget.
Även om Mjölby skapade en del ströchanser, främst på hörnor, så kändes matchen i det läget punkterad. Vimmerby var helt enkelt mycket bättre än sina motståndare och bevakade ledningen. Mjölby försökte ändå göra match av det genom att gå ner på en trebackslinje något som i stort sett bara ledde till ännu fler chanser för Vimmerby.
- Vi hade inget att förlora i det läget av matchen, tre eller fyra mål bakåt spelar ingen större roll. Tabelläget som vi befinner oss i gör att vi spelar ängsligt och slår bort på tok för mycket bollar, sa Mjölbys tränare Mikael Brandt.
Vimmerbys tränare Christer Ericsson var naturligtvis nöjd med vad han såg.
- Propagandaspel från våran sida, jag tycker att vi är bättre på precis allt. Väldigt skönt, avslutar Ericsson.