Förstärkt Kickers ska spela i femman

Kickers FF lyckades ifjol att gå upp från sexan till femman trots att man bara var ett gäng som ville spela lite boll för skojs skull. Man har fått en del förstärkningar till den kommande säsongen, men spelande tränaren Stefan Sandström betonar att målet fortfarande är detsamma. - Att ha roligt på planen är fortfarande nummer ett. Resultatet får komma i andra hand.

Blivande goa gubbar. Tre av nyförvärven som ska lira boll med Kickers FF i division 5 i år. Niklas Johansson stämmer mest in på epitetet gubbe, medan varken Mathias Jansson eller Petter Leander har fyllt 30 ännu.

Blivande goa gubbar. Tre av nyförvärven som ska lira boll med Kickers FF i division 5 i år. Niklas Johansson stämmer mest in på epitetet gubbe, medan varken Mathias Jansson eller Petter Leander har fyllt 30 ännu.

Foto:

Fotboll2003-04-24 07:36

Den spelartrupp som Kickers förfogar över skulle nog flera andra division fem lag vara glada över att ha. Flera av de största namnen har dock sett sina bästa dagar på fotbollsplanen och spelar bara för att det är kul. Därför har man heller inte ändrat på inställningen till träning som är helt frivillig och består av ett pass i veckan.
- I vintras körde vi lite inomhusfotboll med dem som kände för det. Sedan hade vi gjort något pass utomhus och skulle börja spela matcher då vädret satte stopp för oss, säger Stefan Sandström som leder laget tillsammans med Stefan Davidsson, Jerker Gustafsson och Sven-Inge Bexell.
Den sistnämnde är ny i teamet och den enda som inte spelar också.
- Det kommer att bli ett lyft att ha någon som står vid sidan om och kan se vem som är hetast. Det är lite svårt för oss andra att hålla koll på allt när vi spelar också.

Nya spelare
Två spelare har av olika anledningar lämnat laget. Det är Johan Fröberg och Peter Håkansson. Man har dock ersatt dem med ett par riktigt tunga namn. Från Gullringen kommer gamle målkungen Niklas "Plåt" Johansson samt backjätten Morgan Gustafsson. Från Vimmerby IF och IBK ansluter Petter Leander och Mathias Jansson. Även målvakten Ulf Svensson är ny och har VIF som senaste klubbadress.
- Niklas och Morgan är ju två rutinerade rävar som är skönt att ha i laget. Petter och Mathias spelade lite för VIF ifjol, men är ju annars mest kända som innebandyspelare. De kommer att köra hårt fram till att innebandyn drar igång med försäsong. De är ju ganska unga ännu med våra mått mätt och blir ett välkommet tillskott.
Det tog dock ett tag innan Mathias och Petter blev klara för spel.
- Eftersom Kickers har den policyn att man inte betalar för spelare och helst inte förhandlar om övergångar så var det lite problem ett tag. Till slut lät dock VIF oss gå, säger Mathias som tillsammans med Petter ser fram emot att få spela lite fotboll igen.
Petter Leander har spelat i Vimmerby till och från de senaste åren, medan Mathias har varit i flera klubbar, förutom i Vimmerby även i Södra Vi och Horn/Hycklinge. Även på fotbollsplanen är han en teknisk och målfarlig spelartyp.

Tuff premiärmatch
Förberedelserna inför premiären borta mot IFK Västervik på fredag har kanske inte varit de bästa.
I tisdags finslipade laget formen med en internmatch, men Stefan Sandström befarar att hans goa gubbar kan vara lite ringrostiga.
- Vi spelade en match med åtta spelare i varje lag i tisdags, men vi hade förstås behövt ett par riktiga matcher i benen för att kunna säga att vi är väl förberedda. Den inställning vi har till fotbollen innebär ju att vi lägger så lite tid som möjligt på träning och då blir det så här. Dessutom är ju motståndet på fredag tuffast möjliga. IFK Västervik är tillsammans med Gamleby min favorit till seriesegern, säger Stefan Sandström.
De gubbar som får förtroendet att spela i premiären är följande: Pär Gustafsson, Carl-Johan Svensson, Hasse Larsson, Morgan Gustavsson, Magnus Söderberg, Conny Linder, Mårten Malm, Mikael Folkesson, Petter Leander, Stefan Davidsson, Tobias Eriksson, Stefan Sandström, Mathias Jansson och Jerker Gustafsson.
Det kan låta som ett lag som aspirerar på en topplacering i serien, men Stefan Sandström avslutar med att poängtera.
- Den enda målsättning vi har med den kommande säsongen är att ha så roligt som möjligt både på och utanför planen. Sedan ska det förstås bli extra kul att få spela så många derbymatcher i år eftersom de flesta lagen i serien är från Vimmerbytrakten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!