Där kom första segern – och första förlusten!

Flera lokala division 5-lag spelade under helgen. Här följer en genomgång från deras matcher!

Albin Isaksson, Djursdala SK.

Albin Isaksson, Djursdala SK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-26 22:15

Västerlösa–Hägerstads IF 4–2

Hägerstad får fortsätta vänta på säsongens första seger. Västerlösa gick upp till 4–0 efter en dryg timme och avgjorde matchen. Tobias Malmberg och Arvid Borell putsade till siffrorna för HIF. 

Hägerstad är fortsatt jumbo i sin serie och har bara en poäng på åtta spelade matcher.

Djursdala SK–IF Stjärnan 2–4

Stjärnan tog ledningen, Djursdala kvitterade. Så såg det ut, både en och två gånger. Men efter Ludvig Lundqvists 2–2-mål i början på den andra halvleken, så satte gästerna både trean och fyran och stängde matchen.

– Vi var inte riktigt där i dag (läs lördag). Vi tappar efter vår andra kvittering och vi är bara uppe på 80 procent av det vi kan. Vi visste att det skulle bli en fysisk match men vi var inte tillräckligt bra förberedda, säger DSK-tränaren Michael Milton. 

Imad Khankan gjorde DSK:s första mål.

Michael Milton ville inte lyfta fram någon spelare i sitt lag.

– Nej, alla kan bättre.

Storebro IF–HM IS 4–0

Då kom den. Storebros första seger i seriespelet. Och som man gjorde det.

– Det är alltid skönt att vinna, så är det, säger SIF-tränaren Peter Magnusson efter 4–0-segern.

SIF började också bäst hemma på Bruksvallen och tog en välförtjänt ledning, genom Erik Jigsved. Sen kom HM IS in i matchen.

– Vi börjar riktigt bra och dominerar första 25 minuterna. HM IS tar över sen och trycker ner oss lite, men vi håller oss kompakta, säger Magnusson och fortsätter:

– I andra så fortsätter HM IS vara lite starkare än oss men vi släpper inte till några jättechanser. När vi får in tvåan, trean och fyran så är det över och vi vinner välförtjänt.

Magnusson berömde hela sitt lag för insatsen.

– När vi tar vår första seger vi vill jag ge hela laget credd.

Daniel Abenius, Nimrod Kimbrom och Viktor Ström gjorde övriga mål för Storebro.

Ruda IF–IFK Tuna 4–2

Tunas segersvit är bruten. Fem segrar fick räcka, tyckte Ruda, som blev första lag att besegra de blåvita. Efter en mållös första halvtimme så smällde det till tre gånger om, på kort tid.

Ruda tog ledningen i den 33:e minuten, innan Johan Lundin kvitterade bara minuten senare. Fem minuter efter det var det återigen Ruda som var i förarsätet, via 2–1.

– Vi bjuder på lite för mycket och ger dem lägen. Ruda är tunga och bra i sitt spel, samtidigt som vi var osynkade, säger Tunas tränare Lasse Gustavsson.

Trots att Ruda drog på sig ett rött kort i den 56:e minuten, så lyckades gästerna inte hitta en kvittering. Istället kom två baklängesmål till, innan Anton Carlsson putsade till siffrorna mot slutet.

– Det är vår match i andra halvlek. Tyvärr lyckas vi inte alls utnyttja att vi spelar med en man mer i andra och det fortsätter att vara osynkat. Det är inte godkänt att släppa in två mål efter det. 

Tuna vet nu alltså hur det känns att förlora.

– Någon gång kommer den ju. Men jag hade gärna väntat i 13 omgångar till, haha, säger Gustavsson.

Ankarsrums IS–Södra Vi IF 4–1

Nej, det blev ingen effekt av SVIF:s seger senast, mot Storebro. Mot Ankarsrum stod man för en godkänd första halvlek, men hade problem med defensiven. Elias Karlsson gav dock sitt SVIF ledningen, efter bara fyra minuter. 

AIS reste sig och fick både in en kvittering och ett ledningsmål innan paus.

I andra fyllde hemmalaget på med ytterligare två mål och stängde tillställningen.

– Vi gör en okej första halvlek men ineffektiviteten är påtaglig. Rättvis seger för AIS, kommenterade Södra Vi-tränaren Michael Elmér.

Glada miner för Storebro och Peter Magnusson.
Glada miner för Storebro och Peter Magnusson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!