Fortsatt stark form för Tuna

Tuna tog med sig den fina formen man hade från våren in till starten av höstsäsongen. Under fredagskvällen besegrades Färjestadens GOIF med 2–1 på hemmaplan.

Gustavo Borges Tuna vann höstpremiären under fredagskvällen.

Fotboll2018-08-10 21:59

IFK Tuna drog i gång sin höstsäsong med premiärmatch mot Färjestadens GOIF på hemmaplan. De båda lagen låg precis bredvid varandra i mitten av division fyra-serien där bortalaget dock hade tre poängs försprång. Det försprånget åt Tuna upp i och med 2–1-vinsten under fredagen.

Hemmalaget fick en mardrömsstart när gästerna tog ledningen efter knappt tio minuter. Tuna kom inte alls upp i nivå i inledningen av matchen och förmdoligen var skälet en ny formation.

– Vi spelade med trebackslinje i början men kom inte rätt alls och hamnade fel i alla lägen. Vi bytte till fyrbackslinje och fick tag i spelet efter det, säger Tuna-tränaren Peter Hellenstierna.

Det blev inga fler mål i den första halvleken, trots att Tuna fick en straff. Den sköt Gustavo Borges över.

1–1 kom genom Anton Carlsson i början av den andra halvleken och sedan fick de en ny chans från straffpunkten. Oskar Eriksson klev fram och stänkte in den vilket också gav slutresultatet 2–1 till hans Tuna.

– Det kunde blivit några mål till för oss, säger Peter Hellenstierna.

Nu har Tuna fem poäng ner till kvalstrecket.