Fortsatt tungt för Chelsea – föll i derbyt

Bortaderbyt mot Tottenham blev inget trendbrott för Chelsea. Efter 0–2-förlusten är frågan hur stort tålamodet är med pressade tränaren Graham Potter.

Oliver Skipp, tvåa från vänster, klappas om efter 1-0-målet mot Chelsea.

Fotboll2023-02-26 16:38

Storklubben Chelsea sladdar rejält i Premier League-tabellen och ligger bara tia, med fler förluster än vinster efter 24 spelade matcher. Det nionde nederlaget sved nog lite extra eftersom det kom mot Londonrivalen Tottenham.

Efter en mållös första halvlek dröjde den inte ens en minut av andra innan "Spurs" tog ledningen. Oliver Skipp fick en kanonträff på halvvolley och via Kepa Arrizabalagas fingertoppar och ribban letade sig bollen in i mål.

Det var 22-årige Skipps första mål för Tottenham. Nästa målskytt var en mer van sådan. Harry Kane höll sig på rätt plats och satte 2–0 i 82:a minuten.

– Jag är medveten om ansvaret. Resultaten är inte bra nog för den här klubben. Jag är inte nöjd med dem. Jag tar fullt ansvar för resultaten, säger Graham Potter efter förlusten.

Det har inte ens gått ett halvår sedan den förre Östersundstränaren lämnade Brighton för att ersätta Thomas Tuchel i Chelsea, som inte har vunnit sedan derbyt mot Crystal Palace den 15 januari. Detta trots att man har värvat spelare för mer än en halv miljard kronor den här säsongen.

Chelsea har uttryckt sitt förtroende för Potter, som har ett kontrakt till 2027, men hos fansen växer frustrationen i takt med förlusterna.

– Om resultaten inte är bra nog, vilket de inte är för tillfället, så kan man inte lita på förtroendet för alltid, säger engelsmannen.

– Min uppgift är att jobba på för att få till en förändring. Spelarna lider. Det är en tuff tid för oss.

14 poäng skiljer nu upp till Tottenham, som ligger på den fjärde och sista Champions League-platsen.

I årets Champions League har Chelsea ett 0–1-underläge att försöka vända mot Borussia Dortmund, i åttondelsreturen på Stamford Bridge den 7 mars.

Då, om inte förr, kanske Potters framtid som tränare i Chelsea avgörs.