Horn/Hycklinge tog klar seger i derbyt: "Såg riktigt bra ut"

Horn/Hycklinge vann torsdagens prestigefyllda kamp på ett välfyllt Stångvallen med klara 4–0 mot derbyrivalen Frödinge. "Det såg riktigt bra ut", mös tränaren Dennis Isaksson efter matchen.

Horn/Hycklinges Juan Echaiz, Fabian Borén, Marcus Oskarsson Johansson, Samuel Lindell, Arvid westerling och Christian Borg var några av hjältarna i derbyt mot Frödinge.

Horn/Hycklinges Juan Echaiz, Fabian Borén, Marcus Oskarsson Johansson, Samuel Lindell, Arvid westerling och Christian Borg var några av hjältarna i derbyt mot Frödinge.

Foto: Privat

Fotboll2024-05-23 21:59

En vass offensiv och en storspelande målvakt. Det var några av nycklarna till att Horn /Hycklinge besegrade Frödinge och fortsätter sin succéartade inledning på serien.

Juan Chang gav laget ledningen halvvägs in på första halvleken och några minuter senare ökade Samuel Lindell på till 2–0.

– Vi spelade riktigt bra på offensiv planhalva och hade flera klara lägen utöver målen.

Frödinge var inte ofarliga i sina attacker heller. 

– De hade tre rena frilägen som målvakten Christian Borg räddade förtjänstfullt. Utan honom kunde det ha blivit jämnare.

Sista kvarten gick hemmalaget ifrån och stängde matchen. Arvid Westerling gjorde 3–0 och Marcus Oskarsson Johanssson svarade för 4–0.

– Det här var tre väldigt viktiga poäng i en prestigefull match mot en lokalkonkurrent. Det var första hemmasegern för i år också och vi är allt jämnt obesegrade och hakar på i toppen.

Isaksson strödde lovord över hela laget, men nämnde några spelare lite extra.

– Christian Borg är väldigt bra i målet. Sedan var Edwin Johansson och Pontus Stahlin grymma på mitten där de styrde och ställde. Juan Chang var också riktigt vass, sa han.

Horn/Hycklinge är tvåa i serien, två poäng bakom Hebe.

– Nu har vi en tuff match mot Storebro så det gäller att hänga i så det kan bli lite av en seriefinal mot Hebe så småningom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!