Forwarden i sitt livs form? • Nio mål på två fajter: "I ett stim"

Hägerstads målspruta fortsätter leverera och Horn/Hycklinge tappade poäng i kampen om kvalplatsen, var några av rubrikerna från tisdagskvällens matcher.

Arvid Borell kanske är i sitt livs form. I vinsten mot Ekängen gjorde Hägerstads målspruta fyra mål, vilket innebär att han har gjort nio mål på två fajter. Detta eftersom han, som ni fattar, gjorde fem matchen dessförrinnan.

Fotboll2024-08-13 21:36

Målilla GOIF-Rödsle BK: 2–2

Bortalaget fick in ett psykologiskt viktigt mål i första halvlekens sista minut, men det rödvita hemmalaget visade karaktär och kvitterade två gånger om. John Bah satte en balja i 54:e minuten, i 60:e minuten återtog sen gulsvart ledningen via ett självmål, men i matchminut 83 klev Eric Ottosson in och fixade en pinne.

Storebro IF-Gamleby IF: 3–0

Det blev en väntad seger för Storebro IF hemma mot tvärjumbon Gamleby, som inte tagit en poäng på hela säsongen.

Linus Hemmingsson inledde målskyttet i 30:e minuten. Sju minuter senare utökade Isac Green ledningen från straffpunkten. Med drygt en kvart kvar att spela fastställde sen Imad Khankan slutresultatet, till 3–0.

Horn/Hycklinge IF-Gunnebo IF: 3–3

Horn/Hycklinge är med i racet om kvalplatsen, som i längden kan innebära avancemang till division 5. Men ska det bli någon uppflyttning måste spelet sitta bättre än vad det gjorde i matchen hemma mot Gunnebo.

– Vi försökte spela fotboll, men det vart inte mycket av det. Resultatet var rättvist. Det var typiskt för en första höstmatch. Det var hafsigt och vi fick inte till så mycket spel. Om vi ska hänga med däruppe ända fram till säsongen slut måste vi spela bättre framöver, och det kan vi om vi vill, säger lagledaren Lars-Erik Stahlin.

Theodor Skillnäs, Albert Svensson och Marcus Oskarsson Johansson gjorde målen. Den sistnämnde, "MOJ", drog in kvitteringen genom en frispark.

Ekängens IF-Hägerstads IF: 1–4

Borell, Borell, Borell, Borell... Hägerstads anfallare måste vara i sitt livs form. När Hägerstad förlängde segersviten borta mot Ekängen stänkte Arvid Borell in fyra baljor. Det må väl vara hänt. Mer anmärkningsvärt blir det eftersom han gjorde hela fem kassar i matchen innan. Nio mål på två fajter alltså. Snacka om starka papper.

Men målsprutan förblir ödmjuk trots det han ställt till med på sistone.

– Det handlar nog mer om att laget är i form och att vi därmed skapar fler chanser. Precis som en "målis" ska rädda bollar ska en anfallare göra mål. Sen är jag inne i ett stim och då behöver man inte tänka så mycket. Det ska väl tilläggas att två mål i den här matchen kom från straffpunkten, men straffarna ska sitta de också, säger Borell till Sporten.