Fotbollen i andra hand

Ibland är inte idrotten ett dugg viktig. Inte alls. Gullringens mittfältsstjärna Petter Svensson har varit borta från fotbollen i ett par veckors tid och det blir ingen mer fotboll i år. För ett par veckor sedan upptäcktes att han hade vätska i hjärtsäcken. - Det var allvarligt, sa läkarna till mig.

Fotboll2011-09-16 06:32

Vi träffar Petter Svensson på biblioteket i Vimmerby. Han är där för att lämna tillbaka böcker.
- Det finns inte så mycket mer att göra än att läsa böcker och titta på tv. Jag måste ta det väldigt lugnt.
Det märks tydligt att de senaste veckorna varit en riktig pärs för honom. Det syns inte minst fysiskt.
- Jag har tappat fem-sex kilo.

Ont överallt
Nu är han på väg att återhämta sig något och det har gått ett par dagar sedan han fick lämna sjukhuset.
Vad var det som hände?
- Jag hade haft ont i huvudet, nacken och axlarna sedan slutet av juli. Det kom och gick. Till slut kunde jag inte träna längre. Jag hade ont överallt och jag åkte till sjukhuset i Vimmerby en måndag, säger Petter och tittar med tom blick ut bland böckerna där vi sitter.
I Vimmerby fick han rådet att ta en treo, ta massage och komma tillbaka om två veckor om det inte hade gått över.
Bara ett par dagar sedan fick han svårt att äta och spydde. En tur till Västervik sjukhus gjorde honom inte på bättre humör.
- De ville knappt undersöka mig eftersom de inte trodde jag var tillräckligt sjuk. Jag menar... jag åker knappast till sjukhus om jag bara har lite ont i huvudet...

"Allting kändes konstigt"
På fredagen var han så dålig att han var tvungen att besöka Vimmerby sjukhus igen. Där togs en snabbsänka och sänkan visade sig vara hög:
- Jag fick en remiss till Västervik på det EKG de tog där visade det sig att jag hade vätska i hjärtsäcken. Det var ganska mycket, två liter...
- Läkarna sa att det var allvarligt och det bara kryllade av läkare och sjuksköterskor i rummet. Det kändes som 20 personer. De gick in med en slang och fick bort vätskan.
Dagen efter fördes han till Linköpings sjukhus och Petter fick ligga där i en knapp vecka innan han åter fick åka till Västervik i fem dagar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!