Kisakaptenen lämnar – går till nykomling i fyran

Vindarna hade vänt. Efter en motig senhöst med spelartapp fick Kisa BK flera viktiga pusselbitar på plats. Så kom "chocken" på frimånadens sista dag: kaptenen Erik Lindblad lämnar. "Det kom helt överraskande", säger Robert Wass i sportgruppen.

Kisas kapten Erik Lindblad lämnar för spel i division fyra.

Kisas kapten Erik Lindblad lämnar för spel i division fyra.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-12-16 13:54

För Kisa BK är det ett riktigt dråpslag att en av lagets absolut bästa och viktigaste spelare lämnar. 

Besvikelsen är påtaglig när Sporten pratar med Robert Wass: 

– Jag vet knappt vad jag ska säga. Det här hade vi verkligen inte räknat med. Nä..., det här känns inte alls bra. Jag fick känslan av att Erik skulle köra vidare nu när det löste sig med Adam (Härnström) och att han stannar kvar, men så var det tydligen inte. Det är lite som att slå undan benen på oss i det här läget. 

Varför lämnar han?

– Han sa att han har många kompisar i Gottfridsberg (nykomling i division fyra) och att det lockade mer än att fortsätta i Kisa. 

Erik Lindblad återvände till moderklubben KBK inför den gångna säsongen efter att ha spelat i Gullringens GoIF i några år. 21-åringen stod för en stark säsong på det centrala mittfältet. 

Tappet av Lindblad är en klar motgång i ett Kisa, där det som sagt hänt en hel del positiva saker den senaste tiden, bland annat då Adam Härnströms beslut att stanna kvar. 

Den 19-årige skyttekungen (14 mål) säger så här till Sporten:

– Det var nära att jag gick till Mjölby AI (division två), men jag ändrade mig. Jag tyckte inte de skötte det så snyggt, då klubben registrerade mig för dom på fogis, egentligen utan min kännedom sedan jag skickat dem mitt personnummer, säger Härnström och fortsätter: 

– Den främsta anledningen till att jag bestämde mig för Kisa, är att det blev klart att Alberis (Da Silva) fortsätter som tränare och självklart också för att jag trivs i klubben. Sedan får vi se vad som händer framöver, då tanken är att jag ska flytta till "stan" (Linköping) inom kort. Jag jobbar där sen en tid tillbaka. 

Robert Wass berättar att han har stort hopp om att mittfältarna David Ganbrant och Laurenzo Larky kan och ska spela vidare. 

– David är igång efter sin allvarliga knäskada och rehabar för fullt. Han har såvitt jag vet inte fått några bakslag än. Det ser också bra ut för Laurenzo, som hade det lite struligt förra säsongen, bland annat på grund av en skada. Nu är han tillbaka igen. 

Wass säger vidare att det finns några spelare utifrån som provtränar med Kisa BK just nu. Där finns en förhoppning om att de ska välja spel i KBK. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!