Kisa BK storsatsar – tre spetsspelare är på ingång

Två planerade värvningar går snart i lås och en ny tredje ser ut att bli verklighet. Kisa BK kommer förstärka truppen med tre internationella spelare med stjärnglans inför seriestarten. En av dem är en 19-åring från Brasilien. "Det här känns jättespännande", säger man i KBK-ledningen.

Kisa BK, som är nykomling i division 4, har ett namnkunnigt lag. Nu är ytterligare tre nyförvärv på ingång.

Kisa BK, som är nykomling i division 4, har ett namnkunnigt lag. Nu är ytterligare tre nyförvärv på ingång.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2021-05-31 16:00

Den forne lokala skyttekungen Albert Kargbo har liksom Leo Barros varit på väg till klubben sedan tidigare, men fått avvakta på grund av rådande restriktioner.

– Tack vare de lättnader som görs från 1 juni kan de resa in till Sverige. Leo Barros anländer på söndag om allt klaffar och Albert Kargbo kan förhoppningsvis komma innan seriestarten den 22 juni, säger Robert Wass i Kisa BK:s sportgrupp.

Kisa BK ser därmed ut att få ihop ett minst sagt slagkraftigt lag i östgötafyran då även allsvenskt meriterade brassen Alberis da Silva finns i truppen sedan tidigare. KBK planerar dessutom att ta in en brasse till i laget.

– Det känns extra spännande att få in en 19-årig vänsterfotad vänsterback som även kan spela yttermittfältare. Han heter Vinicius Rodriguez och det är Alberis da Silvas bror som har sett honom i Brasilien och rekommenderat honom till oss, säger Robert Wass som tror att spelaren kan ha riktigt hög potential.

– Han har ett uttalat mål att ta sig högre upp i seriesystemet i Sverige och ser den här säsongen med oss som en bra språngbräda. Det känns kul att få in en ung kille med sådana ambitioner. Han har inte spelat i Sverige tidigare, utan är en direktimport från Brasilien. 

När anländer han till Sverige?

– Tanken är att han reser redan den här veckan när övergången är helt klar i Fogis. 

undefined
Robert Wass i Kisa BK:s seniorgrupp är nöjd med truppen – som nu ser ut att spetsas med ytterligare tre internationella spelare.

Redan på tisdagskvällen spelar Kisa sin första träningsmatch hemma mot Tranås. Sedan väntar cupmatch mot Kenty borta den 16 juni innan serien inleds hemma mot Zeros den 22 juni.

– Sedan blir det sommaruppehåll, men det känns bra att komma igång med några matcher.

Antar att du har en bra känsla inför säsongen?

– Jadå. Det känns jättebra. Frånsett en veckas uppehåll så har vi kört på med träningen. Truppen är bra och jag tror inte att vi åker ur..., säger Robert Wass. 

Med alla meriterade nyförvärv lär snarare nykomlingen Kisa BK bli ett lag för toppstriden i division 4.

Bland nyförvärven kan följande spelare räknas in: Jacob Lindblom, Philip Wahl, Simon Bodén, Leo Barros, Alberto Kargbo, Vinicius Rodriguez, Laurenzo Larky, och Abdi Said Ahmed. Hur det blir med Matheus Garcia Fernandez är oklart i dagsläget. 

– Förhoppningsvis kommer han till hösten, säger Robert Wass. 

undefined
Leo Barros från Kap Verde har tidigare spelat i flera östgötaklubbar i Norrköpings- och Linköpingsområdet.
Albert Kargbo har tidigare varit skyttekung i Horn/Hycklinge och Kisa BK. Snart är han tillbaka i KBK.
Albert Kargbo har tidigare varit skyttekung i Horn/Hycklinge och Kisa BK. Snart är han tillbaka i KBK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!