Fotbollsbomben: Stjärnbacken är klar

Vi har skrivit det förut, vi gör det igen. Kisa BK lär bli att räkna med i division fem. Och ännu mer när de gjort klart med exallsvenske Alberis da Silva, som har flera säsonger bakom sig i Åtvid. "En toppenvärvning", säger Robert Wass.

Alberis da Silva är klar för Kisa BK.

Alberis da Silva är klar för Kisa BK.

Foto: Stefan Jerrevang

Fotboll2020-07-24 16:13

Det märks tydligt hur glad han är över Kisas senaste värvning. Och det är klart...det är ingen värvning i mängden. Den majestätiske brasse-backen har en imponerande meritlista med bland annat drygt 120 matcher i Allsvenskan och Superettan. 

Är det här den bästa värvning klubben har gjort?

– Det vet jag inte, men historiskt sett måste det vara en av de bästa. I alla fall på väldigt länge. Albert Kargbo var också ett kanonförvärv, men har inte samma meriter i Sverige som Alberis. 

Hur kommer det sig att en sån bra spelare väljer spel i division fem?

– Egentligen skulle han ha spelat i Thailand, men det gick inte på grund av coronan. Alberis känner också vår nye tränare (Greger Johansson) sedan tiden i Östra Lambohov, säger Robert Wass. 

Den 35-årige brassen kommer spela för KBK redan i måndagens träningsmatch mot Boxholm. 

– Jag trodde faktiskt att han var äldre än så, men när jag sett honom så tror man knappt han är 25 år. 

Vad kommer han få för betydelse i Kisa?

– Stor, förstås. Han har en enorm rutin och erfarenhet – och jag tror han kommer vara otroligt värdefull för våra yngre killar. Han har också självklart mycket kvalitet att bidra med.

Kisa BK har seriepremiär mot Vånga den 7 augusti. Räkna med att den matchen kommer vara extra hajpad, inte bara för att det är just premiär – utan också för att det är Alberis da Silvas seriedebut i KBK. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!