Lovisa och Fredrics lag har drömläge: "Väldigt spännande"

Drömläge. Både för herr- och damlaget. I helgen kan Fredric Carlssons och Lovisa Rosins Frödinge säkra en kvalplats i femman respektive serieseger i fyran. "Det ska bli väldigt spännande", säger paret som har nyckelroller på mittfältet i FBSK:s båda lag.

Fredric Carlsson och Lovisa Rosin är paret som båda är mittfältare i Frödinge/Brantestads SK. I helgen har herrlaget läge att säkra en kvalplats till division 5 och damlaget kan ta hem seriesegern i fyran.

Fredric Carlsson och Lovisa Rosin är paret som båda är mittfältare i Frödinge/Brantestads SK. I helgen har herrlaget läge att säkra en kvalplats till division 5 och damlaget kan ta hem seriesegern i fyran.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-27 13:00

Sporten möter upp dem på Lundavallen i Frödinge. Fredric ska träna med herrlaget och Lovisa har hakat på för att vi ska få ta del av deras tankar inför det som stundar i helgen.

Klubbens båda lag har nämligen spelat till sig drömlägen. Damlaget behöver ta en poäng i lördagens bortamatch mot Blackstad/Odensvi för att säkra seriesegern i fyran. Herrlaget har spelat färdigt och får istället förlita sig på att BOIF inte besegrar Ankarsrum hemma med nio mål eller fler.

– Det är ett väldigt bra läge som vi har skaffat oss. Att vinna med så många mål borde inte BOIF klara av. Men jag och många andra i laget har tänkt åka till Odenskans på söndag och följa matchen. Ankarsrum kan räkna med bra stöd från publiken, säger Fredric Carlsson med ett skratt.

undefined
Frödinges herrar ser ut att kunna knipa andraplatsen bakom Hebe i sexan.

Hur det än går på söndag kan Frödinge summera en bra säsong. Framförallt en urstark avslutning.

– Vi föll med 4–2 i mitten av augusti borta mot BOIF. Sedan dess har vi radat upp sex segrar och spelat väldigt övertygande, säger Fredric som är extra stolt över lagets prestation mot suveräna seriesegrarna Hebe hemma.

– Vi vann med 4–3 då och är ensamma om att ha tagit poäng mot dem.

Vad är bakgrunden till er starka slutspurt i höst?

– Vi har framför allt blivit stabilare i försvarsspelet. Det var lite svajigt i våras. Sedan har vi fått fart på målskyttet också.

Carlsson har fått mycket beröm för sitt spel under hela säsongen. Dessutom har han gjort sju mål på 15 matcher och är lagets näst bästa målskytt i år.

Och det som mittfältare.

– Jo, men jag är nöjd, Det har blivit en del mål och det är alltid kul att kunna vara med och bidra.

Frödinge spelade ett par säsonger i femman under början av 2010-talet, men åkte ur 2014 och har varit i sexan sedan dess.

Kan det vara läge att gå upp nu igen?

– Det får vi se. Det vore först och främst kul att få avsluta säsongen med ett kval. Allt annat är bonus.

Innan upplösningen av sexan på söndag så ska även Frödinges damer bege sig till Odenskans för en avgörande match på lördag. Fredric Carlsson gläds åt att sambon Lovisa Rosins lag har skaffat sig möjligheten att vinna serien.

– Det är roligt. Damlaget har gjort en väldigt bra säsong. Jag försöker se alla matcher jag kan när det inte krockar med våra egna.

undefined
Lovisa Rosin gör sin andra säsong i Frödinge och har en nyckelroll defensivt då hon kan spela både innermittfältare och mittback.

Lovisa Rosin har också en viktig roll på mittfältet för Frödinge. Trots att hon är lite mer defensivt inriktad i sitt spel har hon noterats för fem mål under säsongen.

– Jag spelar ofta på innermittfältet, men har fått hoppa in en del som mittback när det behövts. Jag gillar att ta närkamperna.

Damlaget har ett riktigt guldläge efter segern med 5–2 i seriefinalen hemma mot Vimmerby B förra helgen. De är tre poäng före Hultsfred och har dessutom sex plusmål tillgodo.

– Okej, att det räcker med en poäng mot BOIF på lördag, men det går inte att gå in med någon annan inställning att vi ska vinna, säger Lovisa som höjer ett varningens finger för motståndarna.

– De ligger en bit ner i serien, men jag kan tänka mig att de kommer att bjuda upp till kamp rejält på lördag. Vår tidigare tränare Daniel Wessman är ju där nu precis som Emma Wessman. 

undefined
Frödinge fick jubla efter 5-2 hemma mot Vimmerby B förra helgen och har skaffat sig ett guldläge.

FBSK gjorde ett par säsonger i Division 3 i mitten av 2010-talet. 2020 fick klubben lägga ned damlaget, men 2022 drog de igång igen. Nu kan de vara på väg upp i trean igen.

– Vi får spela färdigt serien först. Sedan får vi se hur det blir. Vi har inte tagit någon diskussion kring det i laget än. Det innebär ett stort steg att gå upp i trean och det kräver mer tid och en större satsning. Det är inget givet beslut, säger Rosin som liksom sambon uppskattar att de kan dela fotbollsintresset med varandra.

– Det är väldigt kul att följa varandras matcher. Dessutom brukar vi ha ett gemensamt träningsläger på försäsongen.

Ett litet aber är kanske att fotbollen gör att de inte kan spendera lika mycket tid tillsammans.

– Under säsongen blir det ju inte så många hemmakvällar ihop om man säger så. Men det är det värt. Båda två vet ju hur mycket fotbollen och gemenskapen med laget betyder för varandra.

Innan vi skiljs åt och ska ta en bild uppenbarar sig en regnbåge på himlen. Om det är ett gott tecken inför helgen återstår att se. Vill det sig väl väntar en skatt i form av serieseger och kvalplats för FBSK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!