Forna rivalerna går samman: "Perfekt lösning"

Rivaler – men inte längre. Hägerstads IF och Slätmons BK är numera ett par och har ingått avtal med varandra. "Det är en jättebra lösning för båda parter", säger Jesper Wahlström sedan samarbetet klubbades igenom under torsdagen.

Tillsammans. De forna rivalerna Hägerstad och Slätmon har ingått avtal med varandra för 2024.

Tillsammans. De forna rivalerna Hägerstad och Slätmon har ingått avtal med varandra för 2024.

Foto:

Fotboll2024-03-14 19:36

Vad är det då för avtal, kanske ni undrar?

Jo, det innebär att Slätmons BK, som haft ett par tunga spelartapp inför säsongen, får nyttja Hägerstads spelare till sina matcher i division sju under 2024.

Division sju?

Just det. SBK åkte nämligen ner i sjuan efter förra säsongen. Något som kom överraskande även för klubben själva. 

– Jag visste faktiskt inte att vi kunde åka ner från sexan till sjuan då vi är ett A-lag, men så var det tydligen, säger tränaren Kristoffer Sjöqvist. 

Hur som helst, så blev det. Vilket i sig kanske inte är helt av ondo för klubben, som haft problem att vinna matcher de senaste åren. Förra året vann de en på hela säsongen. Och den var speciell...

– Ja, haha. Vi vann på walkover mot Kenty B, säger Sjöqvist, vars mål är att både spela och träna laget i år. 

Angående samarbetet med forna rivalen Hägerstad är tanken att division fem-laget HIF ska ställa upp med spelare om det krisar för Slätmon i vissa matcher. 

– Det är en jättebra lösning för oss och för dom. Förhoppningsvis kan vi börja vinna lite matcher nu också, det vore kul, menar Sjöqvist.

Tillsammans med Hägerstads starke man, Jesper Wahlström, har de båda haft en bra dialog under en tid. Och som sagt, under torsdagen fick de klartecken från förbundet att avtalet var i hamn, trots att det egentligen var för sent. 

– Vi är tacksamma för att det gick igenom, säger Wahlström och fortsätter:

– Det blir lite enklare även för mig i fortsättningen, då jag spelar i Slätmon och är ledare i Hägerstad. Sen är det ju så. I Hägerstad har vi inte bredden för att ha ett B-lag, men det här öppnar upp för dem som kanske inte får speltid i vårt A-lag och därför inte får spela så mycket matcher. Nu kan de lira i Slätmon när det fattas folk hos dem. 

Men du, ni ses som rivaler. Nu ska ni samarbeta. Hur går det?

– Det där går lite i vågor. På min tid, om vi säger så, var det alltid en höjdpunkt att åka till Bergavallen och spela matcher. Det var de tuffaste matcherna på säsongen och det allra bästa var då om det var någon halvslö domare också, haha. Det är lite andra tider nu och vi ser det som bara positivt att göra det här tillsammans. Det är en win-win-situation för båda klubbarna. Jag är bara förvånad att inte fler föreningar väljer att göra så här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!