Framskjuten placering för HM IS i populär turnering

Hjältevad/Mariannelunds P15-lag åkte för andra året i rad till Halmstad för att delta i Laxacupen. Efter att med lite tur tagit sig vidare till A-slutspel slutade HMIS till slut på en fin sjätteplats. – Vi är fantastiskt nöjda, säger tränaren Jesper Stejdahl.

HM IS:s P15-lag spelade i helgen Laxacupen i Halmstad och svarade för en fin insats genom att ta sig till A-slutspel. Foto: Privat

HM IS:s P15-lag spelade i helgen Laxacupen i Halmstad och svarade för en fin insats genom att ta sig till A-slutspel. Foto: Privat

Foto:

Fotboll2017-08-01 14:00

HMIS spelade i P15-serien där det sammanlagt var 16 lag i fyra olika grupper. I första gruppspelsmatchen spelade laget oavgjort mot Kristianstad och därefter tog de en 2-1-vinst mot Ljungsbro.

I sista gruppspelsmatchen blev det förlust med 4-1 mot IF Leikin. Trots förlusten tog sig HMIS ändå vidare till A-slutspel där de ställdes mot tuffast tänkbara motstånd: Halmstad BK.

– De kom med ett gäng som varit på Gothia Cup så det var ett ganska toppat lag. Vi fick lägga helt fokus på försvarsspel mot dem, berättar Jesper Stejdahl.

Det blev förlust med 2-0 mot HBK. Dock skulle laget inte vika ner sig utan i nästa match mot Karlskoga blev det vinst med 3-1. Nu skulle HMIS spela match om 5-6:e plats mot IF Leikin, som de mötte i gruppen.

– Inför den matchen var vi riktigt trötta i både ben och huvud. Vi förlorade med 5-1 till slut men det kunde lika väl blivit det dubbla om det inte vore för vår målvakt Erik Jonsson.

Det blev en fin sjätteplats för HMIS-laget och de var efteråt väldigt nöjda:

– Det är flera ut av killarna som väldigt snabbt inser att vi gjort en fantastisk turnering. Genom hela turneringen var vi samspelta och hade bra inställning, säger Stejdahl.

HMIS F13-lag var också i Halmstad för första gången. De tog sig till final i C-slutseplet där det blev förlust mot Lysekil med 3-2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!