Framtidens VIF störde division 1-lag

Framtidens Vimmerby IF satte division 1-laget Oskarshamns AIK rejält på prov i går. Visserligen vann gästerna Smålandscupens kvartsfinal med 2-1, men det bestående minnet är det unga VIF-lagets sista halvtimme. - En bra match för oss mot ett bra motstånd, berömde gästernas tränare Henrik Larsson.

Fotboll2015-08-13 06:53


När Oskarshamns skyttekung Christopher Christensson satte 2-0 redan efter 20 minuter trodde nog de flesta runt Arena Ceos att det skulle rinna iväg rejält. Vimmerby hade dittills varit fullständigt utspelat av Oskarshamn som rullade, styrde och ställde lite som de ville. Samtidigt hade hemmalaget förtvivlat svårt att hitta positionerna.
- Vi fick springa väldigt mycket, men efter de första 25 minuterna tycker jag att vi hittade rätt och sedan blev det bara allt bättre, säger VIF-mittfältaren Oskar Stejdahl, bäst i Vimmerby i går.
- Det var kul att få förtroendet att spela innermittfältare. Det tog ett tag innan vi kom in i deras tempooch visst märktes det att vi mötte ett lag från en högre division. Allt gick lite snabbare och vi fick mindre tid på oss, säger Stejdahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!