Från toppen till botten – så tänker Kisa BK framåt

Efter en succéartad start på säsongen fick Kisa BK ett brutalt uppvaknande i division 3. Laget parkerar på negativ kvalplats när man nu går in i ett sommaruppehåll. Sporten tog ett snack med Robert Wass i klubbens seniorgrupp och ställde fem frågor till honom.

Sporten tog ett snack med Kisa BK:s Robert Wass och frågade bland annat om hur han ser på lagets säsong i division 3 så här långt.

Sporten tog ett snack med Kisa BK:s Robert Wass och frågade bland annat om hur han ser på lagets säsong i division 3 så här långt.

Foto: Arkiv/Magnus Strömsten

Fotboll2022-07-04 18:00

Kisa BK inledde säsongen med fyra segrar på de fem första matcherna. Efter det har det gått betydligt tyngre. KBK är inne i en tung förlustsvit, med sju raka nederlag. Nu väntar ett sommaruppehåll, innan division 3 återstartar i början på augusti igen.

Till att börja med... Hur ser du på den första halvan av säsongen, där ni klev in som nykomlingar i division 3?

– Först rakt upp, sedan rakt ner, haha. Det är den enkla summeringen man kan göra. Nu i efterhand så känns det som att vi fortfarande levde lite på ruset i början.

Ni har gjort ett par förstärkningar under säsongen. Är det aktuellt att plocka in fler spelare under sommaren?

– Vi plockade in både Junior (Kivumbi) och Albin (Gustafsson) under säsong. Nu har vi inget planerat. Skulle det dyka upp någon som är för bra att säga nej till, så kanske det kan hända något. Annars blir det nog inget mer.

Mittfältaren Eric Lindblom har saknats under stora delar av säsongen. Vad beror det på?

– Han är i Stockholm och kommer säkert vara kvar där ett tag till. Jag har faktiskt inte pratat med honom så jättemycket. Vi räknar inte med honom till hösten i alla fall.

Brassen Vinícius Rodrigues har bara spelat i division 5 i år, med B-laget. Vad är status i hans fall?

– Lite mer oklar status än vanligt. Det hela har handlat om att han inte haft något arbetstillstånd. Han har bara haft ett turistvisum och det får man inte spela på nationellt. Det gjordes om för några år sedan, fick jag berättat för mig. Tydligen fanns det lag som kunde plocka in 15 utländska spelare på våren, som sedan åkte hem under sommaren. Efter det kom det 15 nya som var riktigt bra. Så vissa lag höll på så.

Till sist... Kisapokalen spelas den 16 juli i år. Vad tror du om årets upplaga?

– Det blir samma lag som förra året, med oss, Vimmerby IF, Rimforsa IF och Ljungsbro. Vi får se hur intresset är i år, då det blir det första året utan pandemin. Förra året kunde vi spela Kisapokalen, men pandemin var fortfarande påtaglig. Sen känns det som att det var länge sedan det var så här bra lag med. Både vi och Ljungsbro är i "trean", medan Vimmerby och Rimforsa har gjort det bra i sina respektive division 4-serier.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!