Frankfurt bröt Barcelonas mäktiga svit

Det blir ingen Europa League-titel för Barcelona. Lagets 15 matcher långa förlustfria svit bröts när Frankfurt tog hem det andra semifinalmötet med 3–2 (4–3 totalt).

Frankfurts Filip Kostic gjorde två mål mot Barcelona.

Fotboll2022-04-14 20:46

Barcelona hade sedan Xavi intog tränarrollen bara förlorat fyra av 37 matcher. Sedan semifinalsortin i Copa del Rey (2–3 mot Athletic Bilbao) i januari har det katalanska laget gått obesegrat genom såväl den spanska ligan som Europa League.

Men i kvartsfinalreturen hemma mot Frankfurt tog det tvärstopp, trots att man hade 1–1 att gå på från det första mötet i Tyskland.

Redan i den fjärde minuten skickade Filip Kostic in ledningsmålet från straffpunkten sedan Eric García gått in för hårt i en tackling i det egna straffområdet.

Mardröm för Barcelona

En dryg halvtimme senare hade gästerna dubblat ledningen. Rafael Borres skott gick upp i det vänstra krysset bakom en chanslös Marc-André ter Stegen.

Men mardrömmen var inte över där.

Med drygt 20 minuter kvar av matchen hittade Filip Kostic nätet igen. Med ett lågt skott högerskickade han in 3–0.

Barcelona fick visserligen till ett par tröstmål. På tilläggstid kunde Sergio Busquets göra 1–3, efter att hans mål några minuter tidigare dömts bort för offside. Och i den smått otroliga tionde tilläggsminuten satte Memphis Depay 2–3 på straff.

Men det var för sent för att göra skillnad. Barcelona led sin första förlust på 15 matcher och Frankfurt tog sig som andra tyska lag till semifinal.

Forsberg till semi

Emil Forsberg kunde från bänken se sitt Leipzig ta en av de andra semifinalplatserna.

Christopher Nkunku skickade via höger stolpe in 1–0 borta mot Atalanta efter knappt tjugo minuters spel.

Med bara några minuter kvar av matchen fick Leipzig chansen att utöka ledningen. Från straffpunkten skickade samme Nkunku in matchavgörande 2–0, och totalt 3–1 till tyskarna.

En stund tidigare hade domare Antonio Mateu Lahoz granskat en misstänkt hands på Leipzigs Dani Olmo. Men beslutet var ett annat än för Leipzig – ingen straff och ingen semifinal.

Fakta: Så spelas semifinalerna i Europa League

West Ham (4–1 mot Lyon)–Frankfurt

Leipzig–Rangers (3–2 mot Braga)

Det första mötet spelas 28 april och returen den 5 maj.