Fredrik mot en ny vår

Förr var löpning ett nödvändigt ont. Bara slitsamt och tråkigt. I dag gillar Fredrik Holmberg löpning - och har också blivit en mycket bättre fotbollsspelare på "äldre" dagar. - Det är klart att det märks på orken och löpsteget att jag är tolv kilo lättare.

Fredrik Holmberg kan vara på väg mot en ny vår i IFK Tuna.

Fredrik Holmberg kan vara på väg mot en ny vår i IFK Tuna.

Foto:

Fotboll2008-03-11 07:26


IFK Tuna har några riktiga trotjänare i laget. Ett gäng som fortsätter i blåvitt år efter år.
- Det är det som gör det så roligt. Sammanhållningen har alltid varit fantastiskt fin. Och det är ju lika skoj att spela fotboll som att sitta och snacka "skit" i omklädningsrummet, säger Fredrik Holmberg, 33 år.
Utöver honom utgör Daniel Tunek, Conny Håårdh, Pelle Gustafsson och David Hjelm järngänget.
Och nu är även Anders Håårdh tillbaka efter ett par säsonger i Vimmerby.

"Oerhört bra"
Holmberg har fått sin fostran i Vimmerby IF. Därefter gick han till Totebo, men sedan 13 år tillbaka är det IFK Tuna för hela slanten.
Och kanske är han nu bättre än han någonsin varit:
- Fredrik går mot en ny vår. Han har varit oerhört bra i träningsmatcherna så här långt, berömmer tränaren Kjell Fagerström.
En stor del i den förklaringen har att göra med att den sevärde anfallaren, som numera är back, har blivit lättare - och piggare.
- Jag kände att jag var tvungen att göra något åt min vikt för något år sedan. Det var tungt på fotbollsplanen. Då orkade jag bara spela en halvlek, nu kör jag 90 minuter och är faktiskt bland de första på löptesterna. Det känns jättebra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!