Frödeberg har nya mål

"Tom, du måste börja springa och jobba för laget" Nä, glöm det. Det är en fras en tränare aldrig lär behöva säga till energiknippet Tom Frödeberg, evighetsmaskinen från Kvillsfors. - När man är supertrött... då är det bara att fortsätta springa.

Fotboll2011-03-30 06:14

En tränares dröm.
Jo, så kan man nog beskriva 25-årige Tom Frödeberg. Han är en lagspelare ut i fingerspetsarna.
- Mycket seriös kille, säger VSGF/JAIK:s nye tränare Peter Jaldefeldt.
Det finns många sätt att sticka ut på i ett lag. Någon kan vara stark i huvudspelet, vissa snabba, andra har bra skott och en del är tekniska.
Tom Frödeberg sticker ut i VSGF/JAIK på ett annat sätt. Jo, ni har väl redan gissat vad det handlar om; löpkapaciteten. Frågan är om det finns någon på den nivån som springer lika mycket och uppoffrande som Tom Frödeberg.
- He, he, jag har alltid sprungit mycket. Det är väl så jag bidrar till laget. Jag är inte den mest tekniske, säger den ödmjuke ytterbacken/yttermittfältaren när vi träffar honom vid Emån utanför Kvillsfors.
Du har inte funderat på en löparkarriär?
- Nej, men vem vet när jag slutat med fotbollen.

Frödeberg, målskytten...
Han förbereder sig som bäst inför sin tredje raka säsong i VSGF/JAIK, klubben som han spelade för ett år innan sejouren i Hultsfreds FK, där han bland annat spelade i division tre.
- Jag kom ju från femman och det var ganska tufft eftersom jag var ovan i rollen som yttermittfältare. Nu tror jag att jag skulle klara det bättre då jag har vuxit på mig lite.
Jo, så är det nog.
Han visade det senast i helgen, då han gjorde båda målen när VSGF/JAIK vann träningsmatchen mot seriekollegan Rumskulla med 2-0.
- Det verkar som att Peter (Jaldefeldt) vill ha mig som yttermittfältare.
Men du brukar inte göra mål...?
- Nä, senast jag gjorde två mål i en och samma match var nog i sjumanna.
Och nu är det du ska bli den store målskytten?
- Det vet jag inte, men tanken är nog att jag ska komma till mycket avslut i år. Det är lite ovant då jag innan mest varit den som spelat fram till mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!