Frödinge-Brantestad besegrade Västerviks DF på hemmaplan

Det blev uddamålsseger för hemmalaget Frödinge-Brantestad i matchen mot Västerviks DF på Lundavallen.

Frödinge-Brantestad SK (9-m) vann mot Västerviks damfotboll IF B

Fotboll2023-05-08 20:55

Laget vann måndagens match i division 4 Hultsfred dam i fotboll med 2-1 (1-1). Emma Djurstedt stod för Frödinge-Brantestads avgörande mål efter 71 minuter.

- En snabbt slagen frispark som det blir 2-1 på avgör men oavgjort kanske hade varit rättvist om man ser till spelet, kommenterade Frödinge-Brantestads tränare Daniel Wessman efter matchen.

Matchen var mållös till Frödinge-Brantestad tog ledningen i 24:e minuten, genom Tilde Johansson.

Västerviks DF kvitterade till 1-1 i 26:e minuten, genom Isabell Farray. Det dröjde till den 71:a minuten innan Emma Djurstedt avgjorde matchen.

Det här var Frödinge-Brantestads tredje uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att Frödinge-Brantestad nu ligger på första plats i tabellen, och Västerviks DF är på fjärde plats.

Måndag 22 maj 19.00 spelar Frödinge-Brantestad hemma mot IFK Oskarshamn.