Frödinge-Brantestad upp i topp efter seger

Tack vare 5-2 (3-2) borta mot Västerviks DF är Frödinge-Brantestad ny serieledare i division 4 Vimmerby dam i fotboll.

Västerviks DF förlorade mot Frödinge-Brantestad

Fotboll2024-06-25 21:04

Laget ligger på samma poäng som tvåan Vimmerby B men toppar tabellen. Efter tisdagens match på Karstorp 1, Västervik ligger Västerviks DF på sjätte plats.

Segern var Frödinge-Brantestads åttonde på de senaste tio matcherna.

Gästerna Frödinge-Brantestad tog en tidig ledning. Emma Djurstedt gjorde målet, redan i sjätte minuten.

Frödinge-Brantestad ökade ledningen till 0-2 tidigt i matchen, på nytt genom Emma Djurstedt, i sjunde minuten.

Västerviks DF reducerade till 1-2 bara sju minuter senare genom Natalie Mazloum.

Tre minuter senare var det Natalie Mazloum som såg till att Västerviks DF kvitterade till 2-2.

Frödinge-Brantestad tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Emma Djurstedt som med målet fullbordade sitt hattrick. Först med nio minuter kvar att spela ökade Frödinge-Brantestad ledningen genom Elin Linder.

Och med fem minuter kvar att spela ökade Frödinge-Brantestad ledningen genom Linn Uhre.

Emma Djurstedt gjorde tre mål för Frödinge-Brantestad.

Nästa motstånd för Frödinge-Brantestad är Gamleby IF. Lagen möts måndag 12 augusti 19.00 på Lundavallen.