Frödinge-Brantestad vann – efter Louise Anderssons målkalas

Louise Andersson stod för hela fyra mål för Frödinge-Brantestad när laget slog RBK/IFKO på bortaplan i division 4 Vimmerby dam i fotboll.

RBK/IFKO förlorade mot Frödinge-Brantestad

Fotboll2024-09-14 14:45

Till slut blev det 5-2 (4-1) till Frödinge-Brantestad.

Därmed har Frödinge-Brantestad vunnit åtta matcher i rad i division 4 Vimmerby dam.

Frödinge-Brantestad startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Louise Andersson slog till, redan i nionde minuten.

Frödinge-Brantestad ökade ledningen till 0-2 tidigt i matchen, ännu en gång genom Louise Andersson, i 13:e minuten.

Bara fyra minuter senare var det Louise Andersson som såg till att Frödinge-Brantestad ökade ledningen på nytt, till 0-3, och därmed fullbordade Louise Andersson sitt hattrick.

Frödinge-Brantestad gjorde också 0-4 i 37:e minuten, när Louise Andersson återigen fick träff.

RBK/IFKO reducerade till 1-4 i slutet av första halvleken, genom Mollie Strömberg. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Linnea Kratz och ökade ledningen för Frödinge-Brantestad.

I den 72:a minuten reducerade Lotta Backman för RBK/IFKO. Men mer än så orkade RBK/IFKO inte med.

Louise Andersson gjorde fyra mål för Frödinge-Brantestad.

RBK/IFKO har tre vinster och två förluster och 11-10 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Med två omgångar kvar är RBK/IFKO på femte plats i tabellen, och Frödinge-Brantestad leder serien.

Nästa motstånd för Frödinge-Brantestad är Vimmerby B. Lagen möts söndag 22 september 12.00 på Lundavallen.