Frödinge-Brantestad vann efter otrolig vändning mot Rosenfors

Efter den första halvleken stod det 3-1 till Rosenfors och när domaren blåste av matchen hade Frödinge-Brantestad vänt till 5-4, vilket innebar seger för Frödinge-Brantestad.

Rosenfors IK (9-m) förlorade mot Frödinge-Brantestad SK (9-m)

Fotboll2023-05-01 20:24

Tungt för Rosenfors som hade greppet i hemmamatchen i division 4 Hultsfred dam i fotboll på måndagen.

Frödinge-Brantestads tränare Daniel Wessman kommenterade matchen:

- Jämn match med mera kamp än skönspel. Starkt av oss att hämta upp flera underlägen. Vår rutin och tyngd avgör.

Emma Djurstedt slog till efter 80 minuter och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Det var andra raka för Frödinge-Brantestad, efter 2-1-segern mot Krogstorp i första matchen.

Rosenfors startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 0 minut slog Emma Adolfsson till.

Laget gjorde 2-0 i 21:a minuten, när Ellen Flöisbon hittade rätt.

Rosenfors ökade ledningen till 3-0 i 24:e minuten, när Julia Blansch slog till.

Bara sex minuter senare var det Emma Djurstedt som såg till att Frödinge-Brantestad reducerade till 3-1. I 49:e minuten reducerade Frödinge-Brantestad på nytt genom Tilde Johansson.

Direkt efter pausen slog Ellen Flöisbon till på nytt och ökade Rosenfors ledning. Men ledningen skulle visa sig vara bedräglig.

I 67:e minuten nätade Erika Andersson, och reducerade åt Frödinge-Brantestad.

I 74:e minuten kvitterade Elin Linder för Frödinge-Brantestad.

Frödinge-Brantestad tog ledningen sex minuter senare ännu en gång genom Emma Djurstedt. Djurstedt fullbordade därmed Frödinge-Brantestads vändning.

Det här var Frödinge-Brantestads andra uddamålsseger.

På måndag 8 maj 19.00 spelar Rosenfors borta mot HM IS, och Frödinge-Brantestad hemma mot Västerviks DF.