Gullringens taktik höll på att fälla Frödinge

Frödinge behövde 70 minuter på sig för att spräcka nollan hemma mot Gullringen. "Jag har aldrig varit med att vara så överlägsen utan att göra mål", sa Frödinges tränare Daniel Wessman efter 2–0-vinsten.

Frödingejubel efter 2-0 på hörna mot Gullringen.

Frödingejubel efter 2-0 på hörna mot Gullringen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-13 22:32

Gullringen hade taktiken klart för sig på förhand. Det var att backa hem och inrikta sig på försvarsspel. Länge såg det ut som att det skulle kunna räcka till en poäng. Till slut lyckades dock Frödinge få in bollen i mål.

– Det är inte lätt att möta ett lag som backar hem så mycket. Gullringen gör det väldigt bra. Vi har svårt att spela oss igenom och vill lite för mycket. Då är det lätt att det knyter sig, sa Daniel Wessman.

undefined
Frödinges Tindra Pettersson var företagsam och sysselsatte Gullringens försvar.

I den 70:e minuten kom till slut 1–0. Louise Andersson avlossade ett skott som styrdes på Tindra Pettersson. Bollen gick i en perfekt båge över Gullringens målvakt Jennifer Peterson som till slut tvingades kapitulera efter att ha gjort en stormatch.

– Vi ändrade lite inför andra och fick till slut utdelning. Det var väldigt skönt.

undefined
Louise Andersson avlossar skottet som styrdes in och betydde 1-0.

Fem minuter senare kom 2–0 efter en lyckad frispark där Anna Danielsson var sist på bollen.

– Vi har ett par varitanter på hörnor och det var kul att den gick hem, sa Daniel Wessman som valde att lyfta fram hela laget.

– Vi gör det bra och har tålamod. Sett till det spelmässiga borde vi ha gjort fler mål, men det är tre poäng som är huvudsaken.

undefined
Det var gott om folk på läktaren på Lundavallen.

Rosenfors IK spelade också i damfyran på måndagen. Borta mot Västerviks Damfotbolls C-lag blev det förlust med 2–1. Laget låg under med 2–0 i halvtid och reducerade med tolv minuter kvar genom Emma Adolfsson, men lyckades inte få till någon kvittering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!