Frödinge obesegrade efter derbyt: "Imponerande uppvisning"

Frödinge drog det längsta strået mot Hultsfred i en mycket spännande match på Lundavallen som slutade 3–2. "Vi bjöd på en imponerande uppvisning", sa Frödinges tränare Robin Blomberg.

FBSK:s Louise Andersson imponerade stort mot Hultsfreds FK.

Fotboll2024-05-23 20:49

Toppmöte mellan två fullpoängare.

Det var upplagt för ett rafflande derby mellan Frödinge och Hultsfred i damfyran. Precis så blev det också.

Och det brakade loss direkt. Hemmalaget fick en drömstart då ett stolpskott träffade en HFK-spelare och gick in i mål. 1–0.

En stund senare kom även 2–0 genom Linn Uhre, som blev framspelad av skyttedrottningen Louise Andersson.

– Vi spelade med självförtroende och ett betydligt större lugn än i den senaste matchen mot Rosenfors, sa den nöjde FBSK-tränaren Robin Blomberg.

Hultsfred hade nu inte på något sätt gett upp, inte alls. Några blixtrande minuter i slutskedet av den första halvleken förändrades läget helt.

• 2–1 (40:e minuten): Stina Gunnarsson med en reducering.

• 2–2 (45:e): Emma Billing kvitterade och utjämnade.

Dramat fortsatte efter paus. Till slut stod Frödinge som vinnare efter att Klara Arrbrant avgjort efter en fint slagen hörna av Nathalie Strande. I och med vinsten gick FBSK upp i serietopp. Redan på måndag är det nytt toppmöte – och faktiskt seriefinal mot Tjust. Även HFK spelar, då mot Högsby.

Robin Blomberg:

– Vi kommer behöva fortsätta på den här positiva trenden där noggrannhet kommer spela en stor faktor. Nu ska vi vila och ladda om så vi är redo inför matchen mot Tjust.

BETYG

Frödinge

3 Stjärnor: Louise Andersson

Louise var det största hotet för de blåklädda med sina snabba ben och sitt vassa skott som gjorde det svårt för HFK-målvakten att stå emot. Det blev visserligen inget mål för Frödinges nummer tio, men hon visade stort självförtroende.

2 Stjärnor: Linn Uhre

En väldigt bra första halvlek av Frödinges högerytter som stod för FBSK:s andra mål i matchen. Inte nog med ett mål, hon hade även flera farliga chanser under matchens gång som kunde blivit till mål.

1 Stjärna: Lisa Danielsson

Imponerande och självsäker prestation av Frödinge-målvakten som fick jobba hårt i princip hela matchen. Hultsfred kunde ha gjort flera mål om inte Lisa briljerat mellan stolparna.

Hultsfred

3 Stjärnor: Stina Gunnarsson

Det såg väldigt dystert ut för HFK i början av matchen tills mittfältaren klev fram och satte dit reduceringsmålet. Frödinges lyckades knappt ta bollen ifrån henne.

2 Stjärnor: Elsa Nilsson

Med sina snabba ben och fina finter var hon konstant ett hot på högerkanten.

1 Stjärna: Tilde Kernen

Trots tre insläppta mål var Tilde en av de som övertygade mest i HFK. Stark målvaktsinsats.