Frödinge ser starka ut: "Har matchat tufft motstånd"

Frödinge kom fyra förra säsongen och nämns som en av förhandsfavoriterna i sexan. Nye tränaren Urban Svensson fokuserar inte på något särskilt mål. "Jag vill att vi gör bra prestationer så får vi se hur långt det räcker när serien ska summeras", säger han.

Kim Johansson, Urban Svensson och Axel Hoppe Adolfsén är några av de nya ansiktena i Frödinge inför säsongen.

Kim Johansson, Urban Svensson och Axel Hoppe Adolfsén är några av de nya ansiktena i Frödinge inför säsongen.

Foto: Arkiv

Fotboll2024-04-27 07:00

AVSPARK 2024

Det tog sin tid för Frödinge att hitta en efterträdare till Johan Bengtsson på tränarposten inför den här säsongen. Till slut nappade Urban Svensson och tog sig an uppdraget.

Vad var det som lockade?

– Det kändes som en kul utmaning. Bortsett från en sejour som tränare för Södra Vi har jag mestadels varit ledare för ungdoms- och juniorlag i Vimmerby IF. Flera killar från VIF-laget spelar i Frödinge nu och dessutom fick jag med mig sonen Viktor till klubben. 

Frödinge visade redan förra säsongen styrka genom att komma fyra i serien. Inför säsongen har klubben värvat klokt. Bland annat har bröderna Kim och Daniel Johansson anslutit från Södra Vi.

– De tillför mycket med sin rutin och är duktiga med bollen. Dessutom är de bra killar att ha i gruppen. Kim är dessutom spelande assisterande tränare och det känns bra att ha honom på planen.

Resultatmässigt sticker ett par matcher ut på försäsongen för Frödinges del. Deras största bedrift var att ta sig vidare i Smålandscupen.

– I slutspelet stod vi upp väldigt bra mot Gullringen. Vi föll med 3–2, men skapade mycket chanser och visade att vi kan matcha tufft motstånd.

På tal om Gullringen så hämtade Frödinge nyligen hem Axel Hoppe Adolfsén därifrån.

– Han gör lumpen och blir tillgänglig fullt ut först efter att han har mycket i början av juni. Han kan spela premiären (mot Storebro) och likaså är Tage Falk klar för spel igen efter skadeproblem på försäsongen. Däremot kan inte Lars-Henrik Karlsson vara med. Han fick känning i ett knä efter senaste matchen. 

Resultat 2023

Kom fyra i serien med 31 poäng på 16 matcher.

Målsättning 2024

– Vi ska göra bra prestationer så får vi se var vi är i slutet av september när serien ska summeras.

Seriefavoriter

– Hebe ser väldigt starka ut. Örbäcken har jag lite svårt att få grepp om. Storebro borde duga bra.

Försäsongen

– Vi har haft både höga toppar och djupa dalar i träningsmatcherna, men i stort sett har det sett bra ut.

Heta nyförvärv

– Kim Johansson, Daniel Johansson, Martin Gunnarsson, Viktor Svensson och Axel Hoppe Adolfsén är starka tillskott.

Nyckelspelare

– Det finns en bra stomme i laget. Fredrik Karlsson och Alex Gunnarsson jobbar alltid hårt. Sedan är Robert Karlsson i målet viktig förstås.

Seriepremiär

27/4: Borta mot Storebro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!