Frödinge vände på steken i derbyt

Sådär. Då var första poängen och första segern i hamn. Men det satt hårt åt, minst sagt. Frödinge lyckades vända hemma mot Hebe och vann med 2-1 efter ett sent segermål.

Filip Nilsson, till vänster, blev matchvinnare för Frödinge mot Hebe.

Fotboll2020-09-01 20:35

Det var jumbon och nästjumbon i Vetlandasexan som möttes: FBSK mot Hebe. Båda lagen jagade säsongens första triumf – och det blev något överraskande sett till både spel och chanser, hemmalaget som segrade till slut.

Mycket tydde annars på att laget från Silverdalen skulle bärga den där hett efterlängtade trepoängaren. Efter en mållös första halvlek, där Hebe hade övertaget, men där Frödinge var vassa i sitt kontringsspel, rasslade det till direkt efter paus.

Den kvicke och finurlige Rasmus Sandsborg var nära att späcka nollan omgående, men hans skottretur räddades den gången av mittbacken Axel Hoppe Adolfsén på mållinjen. Strax efteråt fick han ändå jubla för 0–1. Efter ett skott i stolpen av Frödinges Johan Karlsson, hade sedan nämnde Sandsborg ett jätteläge att sätta 0–2, men skottet gick över.

I den 77:e minuten var det dags för hemmalagets duktige anfallare Alex Gunnarsson att skriva in sig i målprotokollet. Och Frödinge var inte nöjda där. I matchens absoluta slutskede avgjorde Filip Nilsson med sitt 2–1-mål. Gissa om den vinsten var efterlängtad...

Starkt av FBSK att vända derbyt, med tanke på Hebes många duktiga individuella spelare. I hemmalaget var kvitteringsskytten Alex Gunnarsson mycket bra, liksom målvakten Robert Nilsson, backlinjen och den hårt arbetande mittfältaren Johan Karlsson. I Hebe imponerade Jesper Ström, Rasmus Sandsborg och Abdul Hussien Nawrozi.

Här jublar IF Hebe, sedan Rasmus Sandsborg gjort 0-1.