Frustrerat AIK efter förlusten: "Katastrof"

AIK förlorade mot ukrainska Vorskla Poltava i Conference League-kvalet. Bortamatchen, som dock spelades bara någon mil bort på Tele2 arena, slutade 2–3. –Det är alldeles för dåligt. Katastrof, säger John Guidetti.

Ukrainska Vorskla Poltava fick AIK på fall i Conference League-kvalet.

Fotboll2022-07-21 21:15

På grund av kriget i Ukraina spelar Vorskla Poltava sin hemmamatch i Stockholm. Den spelades på Tele2 arena. Ukrainarna stannar sedan kvar i Sverige för bortamatchen mot AIK på onsdag, som spelas på Friends arena.

Trots publikstödet från de knappt 8 000 åskådarna blev det en riktig bortamatch för det vitklädda AIK. Man fick inte alls till sitt eget spel.

Eller som lagkaptenen Sebastian Larsson säger i halvtid:

– Vi visste att vi skulle möta ett bollskickligt lag, men det känns som att vi inte finns där idag, säger han i Aftonbladets tv-sändning.

Kanonmål avgjorde

Vorskla Poltava gjorde 1–0 redan i den fjärde minuten. Nicolás Stefanelli kvitterade 13 minuter senare. Det blev sedan varsitt mål till för lagen innan halvleken var över. Sebastian Larsson satte 2–2 precis före pausvilan.

I den 69:e minuten gjorde inhopparen Artem Tjelyadin 3–2 för "hemmalaget" på en riktig kanon rakt upp i krysset.

Inte ens inbytte nykomlingen John Guidetti lyckades skapa något framåt för AIK. Och efteråt var han väldigt frustrerad:

– Det är för dåligt rakt igenom, helt otroligt, säger han i Aftonbladets sändning.

– Det är ett bra fotbollslag och vi måste spela bättre, vara vakna. Det sista målet är ett drömmål, det är bara att gratulera.

Djurgården vann

Elfsborg tog en tidig ledning borta mot norska Molde, mål av Rasmus Alm i den 14:e minuten. Men elva minuter i andra halvlek förändrade allt. Då gjorde Molde tre mål. Nio minuter från slutet spädde norrmännen på med 4–1 på straff.

På tilläggstid fick Boråslaget också Emmanuel Boateng utvisad.

Djurgården vann sin bortamatch mot kroatiska Rijeka med 2–1. Victor Edvardsen blev matchhjälte genom att först spela fram till Hampus Finndells 1–1-mål och sedan själv göra det avgörande i den 54:e minuten då han med vänsterfoten bredsidade in bollen i mål efter ett smörpass från Joel Asoro.